Zonguldak deniz sahası içinde bulunan Karadeniz’deki 320 milyar metreküp doğalgaz mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Enerji Bakıanı Dönmez 2023 yılına kadar bu doğalgazı çıkartarak halkın kullanmına ucuz olarak sunulacağı müjdesini verdi. Bu da demek oluyor ki çok kısa zamanda dolum kuyluların açılacağı ve dolum tesislerinin yapılacağı anlamına geliyor.

TABİKİ BİR DE HİDRO KARBON GERÇEĞİ VAR..

Çarşamba günü Kanal Z’de canlı yayın konuğum olan Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, Karadeniz'deki hidrokarbon maddesinin denizden çıkarılması için Vatan Partisi ile Çin arasında bir görüşme gerçekleştirildiğini ifade etti. Yılmaz Çin’in dünyada hidrokarbonu denizden çıkarabilen tek ülke olduğunu ve hidro karbonu denizden bu görüşmede Çinli yetkililerin olumlu görüş bildirdiğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış ve burada ki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, hidrokarbon arama faaliyetlerine hız kazandırdıklarını söylediğini hatırlıyorum.
Peki hidrokarbon nerelerde kullanılır, ne işe yarar?
Araçlarda kullanılan benzin, motorin ve LPG; evlerde kullanılan doğal gaz, kömür, tüp gaz ve fuel oil gibi yakıtların hepsi birer hidrokarbon karışımıdır.
Hidrokarbon, metan gibi gazların temel maddesidir.

Yani demek oluyor ki Zonguldak doğalgaz ile uçacak iken şimdi hidrokarbon ile birlikte duble uçacak.
Zonguldak şaha kalkacak


**

SELİM ALAN ZONGULDAK İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS


Selim Alan Zonguldak için büyük bir şans
Selim Alan Zonguldak’ın tek şansı
Biraz abartılı mı oldu sizce
Yok
Hayır
Hiçte abartılı olmadı
Hatta tam oldu
Bir kere Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan gerçekten Zonguldak için büyük bir şans. Zonguldak’ın makus talihini geride bırakması için ön önemli virajdayız şu anda. Selim Alan’ın ilk 5 yılda ki projeleri zaten başlı başına mükemmel ancak bunlarla yetinmeyeceği çok aşikar. Bir kiri baş yılık görev süresi boyunca Zonguldak’ta gözle görülür bir değişim yaşanacak, bu kesin. Zonguldak’a gelenler “Aa Zonguldak gerçekten bu sefer değişmiş” diyecekler.  Diğer yandan bakıyorum son günlerde Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan’a yönelik haksızca eleştiriler var. Oysa halk otobüsleri konusunda yapılan eleştiriler çok yersiz.  Yaşanan süreçte Selim Alan’ın bir dahli zaten yok. Zonguldak Belediye Başkanı Alan zaten özel halk otobüsleri konusunda ihaleye hazırlandıklarını ve çok yakında yeni bir ihaleye çıkılacağını defalarca söyledi. Biraz sabırsız mı davranıyoruz yoksa. Hemen sorun düzeltilsin beklentisi içindeyiz. İyi de bu işler aceleye gelmez ki. Selim Alan’a biraz zaman vermek gerekiyor.


**

YURTBAY AİLESİNE TAZİYELERİMİ SUNUYORUM
Zonguldak’ın tanınmış iş insanı Yurtbay Şirketler Grubu kurucusu Zeki Yurtbay’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Merhuma Allah’tan rahmet, Yurtbay ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.