Ereğli Tersaneleri boş dururken Denizi olamayan Denizli'de kurulan tersane savunma sanayiine hizmet edecek!

Evet yanlış durmadınız

Haberi okuyunca bence çok şaşırdım ama gerçek bu şekilde ne yazık ki

En yakın deniz 3 saat olan Denizli'de 3 bin metrekarelik tersane kuran girişimci, tekne ve yat yapmaya başladı. İlerleyen zamanlarda seri üretime geçmeye hazırlanan girişimci, savunma sanayisi için de projeler hazırladıkların söyledi.

Ereğli tersanelerinde biz uzun zamandır savunma sanayi için projeler üretsin diye diye bas bas bağırırken, kamuoyunu dikkatini çekmeye çalışırken, sen gel denizi olmayan Denizli’de tersane aç ve savunma sanayine hizmet etmek için proje üret

Olacak iş mi

Zonguldak elini çabuk tutmazsa vay halimize

Daha ne diyeyim ki ben

**

ZONGULDAK CHP’DE DE İSTİFA OLACAK MI?

CHP’deki 3 milletvekilinin istifasına değirmeden önce, isterseniz 21 Ocak tarihinde Karabük-Safranbolu’da: Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu illerini kapsayan bölge toplantısı gerçekleştirilmişti. Toplantıya CHP örgüt ve örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz, Ünal Demirtaş, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP, Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Bartın İl başkanları, İlçe başkanları, Kadın kolları başkanları, Gençlik kolları başkanları, Disiplin kurulu başkanları ve partililer katıldı.

Dikkat ederseniz katılımcılar arasında CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Akyol yoktu ve Bölge toplantısı sonrasında kritik bir ziyaret gerçekleştirildi.

Aynı zamanda Canan Kaftancıoğlu ile birlikte 10 Aralık hareketinde yer alan CHP örgüt ve örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Karabük İl Başkanlığına programda olmamasına rağmen ani bir ziyaret gerçekleştirilmişti.

O Toplantıyla ilgili konuştuğum CHP’li isimler her şeyin yolunda olduğunu ısrarla vurgulayarak yaşanacakları gizlemeye çalıştılar.

Ve tarihler 29 Ocak’ı gösterdiğinde CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiklerini açıkladılar.

Tabi ki bu istifa her ne kadar beklense de, bilinse de, her ne kadar önlenmeye çalışılsa da yinede CHP'de 3 milletvekilinin istifa etmesiyle adeta bir deprem yaşadı.

Toplantıda ilk konuşan İzmir Milletvekili Çelebi, Neden CHP'den koptuklarını ise madde madde özetleyerek, partin kurucu felsefeden uzaklaştığını, partide PKK’nın terör örgütüdür’ dahi denilmediğini, Cumhuriyet yıkıcılarla ve kumpasçılarla dostluklar kurulduğuna dikkat çekti.

CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel’de konuşmasında Milet ittifakı için yamuk ittifak ifadesini kullanması çok dikkat çekiciydi. Özel, “Bundan sonraki çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır.” Dedi. Özel ayrıca 6 maddelik talebine 10 Aralık hareketine de sert tepki gösterdi.

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’da, ''Partimizin politikalarında değişiklik olmaması üzerine mektup yazdık. Türkiye seçeneksiz değildir. Memleketimizde güneşli güzel günler yakındır'' diye konuştu. 

Üç açıklamanın ortak noktası ise CHP’nin kuruluş felsefesinden yani Atatürk ilke ve inkilaplarından uzaklaşması, PKK’nın uzantısı olan HDP işbirliği yapılması, ulusalcıların ise partide ötekileştirilmesi olarak denilebilir. Ve 3 vekilin istifa etmesiyle CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'ten 135'e düştü. 

Şimdi gelelim işin Zonguldak boyutuna.

Memleket hareketinin lideri Muharrem İnce ile birlikte hareket eden eski CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve CHP il kadın kolları başkan adayı olan ve daha sonra istifa ederek Memleket Hareketine katılan Mukadder Yalçın 

Bunlar bilinen isimler

Birde bilinmeyen isimler var. Bunlar arasında partide yüksek kademede halen görevde olan ve tanınan isimler olduğu dile getiriliyor.

Kısaca CHP Zonguldak’ta şok ve depreme hazırlıklı olmalı

Nasıl ki Kemal Kılıçdaroğlu’nun beceriksizliği nedeniyle genel merkezde istifalar yaşanırken,

Partide ne olup bittiğinden haberi olmayan, kendisinin değil eski bir vekilin sözleriyle hareket eden bir il başkanı varken yaşanacaklar elbet normaldir.

**

TAZİYE

AK Parti Kozlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Şennur Danış’ın 19 gündür Zonguldak BEÜ Sağlık ve Uygulama Merkezi’nde koronavirüas tedavisi görmekte olan

kayınvalidesi Hacı Huriye Danış’ın (79) vefat etiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Merhumeye Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine taziyelerimi sunuyorum

Ruhu şad mekanı cennet olsun.