ZONGULDAK KADASTRO İL MÜDÜRÜ ENGİN REİS, “EREĞLİ, ALAPLI VE ÇAYCUMA’DA KADASTRO YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR” DEDİ.

Zonguldak Kadastro İl Müdürlüğü Engin Reis Hafıza-i Fahmiye çalışmaların Kasım ayında tamamlanacağını belirtti.

Şu anda 18 mahallede Havza-i Fahmiye çalışmalarını devam ettiğini belirten Engin reis, “Çalışmalarımız devam ediyor İnşallah süreç içerisinde çalışmalardır tamamlayacağız. Bilindiği gibi Havza-i Fahmiye Zonguldak’a özel bir çalışma. Zonguldak'ta 18 mahallenin çalışmalarını tamamlayacağız. Yani Hafza-i Fahmiye çalışması 2017 Ekim ayında başlamıştı ve Kasım 2018’de sona erecek.  Dedi.

Ereğli, Alaplı ve Çaycuma’da kadastro yenileme çalışmaların devam ettiğini belirten Engin Reis, “Ayrıca, Ereğli, Alaplı ve Çaycuma ilçelerinde yenileme çalışmalarımız başladı. 38 birimde 46 bin parselde yenileme çalışmaları yapıyoruz. Tabii bu yenileme çalışmaları meskun mahalde olduğu için biraz işimiz zor. Orada yeni bir cihaz var ve onunla yapılırsa daha kısa zamanda çalışmalar tamamlanacak, Bunun mevzuatı ve alt yapısı hazır değildi ve biz şu anda genelgesini hazırlıyoruz. Yoğun çalışma yoğun şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi