CHP tabanında DEVA, GELECEK ve SAADET'e tepkiler yükseliyor

Önce genelden başlıyorum sonda yerele geleceğim
CHP'de işler gerçekten çok karıştı
CHP'de 14 Mayıs seçim sonuçları dengeleri adeta alt üst etti
CHP'nin 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği milletvekili sayısı beklenenin çok altında kaldı.
Oysa ne umutlarla Millet İttifakı (Altılı masa) kurulmuştu. Planlarını 301 vekil sayısına göre düzenleyen Altılı Masa’nın Meclis’teki toplam sandalye sayısı 213’te kaldı. 
CHP listesinden 169 isim milletvekili oldu. Bunlardan DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat Partili 36 isim ile TDP lideri Mustafa Sarıgül’ü ve CHP listelerinden seçime giren İyi Parti’li 3 kişiyi çıkarınca CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 129’a düşecek. Böylelikle, CHP milletvekili sayısında geçen dönemin altında kaldı. 
2018 seçimlerinde HDP’ye ödünç oy veren CHP, yüzde 22,64 oy oranını bu seçimde sadece yüzde 25,37’ye yükseltti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçimden önce parti tabanının tamamını CHP’ye taşıyamayabileceğini belirtmişti, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, halasının bile kendisine oy vermeyeceğini söylediğini ifade etmişti. Alınan sonuçlara göre bu partilerin seçmeninden CHP’ye neredeyse hiç oy gelmedi. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA),  Gelecek Partisi. Demokrat Parti ve Saadet Partisi; Cumhuriyet Halk Partisi'nden çalışmadan 39 vekil kapınca CHP’de tabanında haklı olarak itiraz sesler yükselmeye başladı. Partide büyük rahatsızlık, İstifa sesleri yükselmeye başladı. Meclis’te oluşan bu tablo CHP tabanını rahatsız etti. Özellikle, propaganda dönemi boyunca neredeyse hiç sahada olmayan 4 partiye âdeta ikram edilir gibi vekillik verilmesi büyük tepki çekti. CHP’li yazarlar ve eski CHP’li isimler de duruma tepki gösterdi. Her fırsatta Kılıçdaroğlu’na desteğini dile getiren Yılmaz Özdil ile Eski CHP’li Mehmet Sevigen'de, CHP’nin kendi çizgisini bıraktığını söyledi. Kılıçdaroğlu istifa etmeli dedi.

Ve 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan çok büyük bir ihtimale kazanacak gibi görünüyor.
Bu durumda ne olacak. Parti olarak içerisinde 40 tane milletvekili ayrılıyor. bunlar küçük küçük partilerle mecliste yer alacaklar. Millet ittifakı ne olacak tabi ki dağılacak. Peki Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kılıçdaroğlu'nun koltukta devam etmesi de mümkün görünmüyor Cumhuriyet Halk Partisi'nin delege yapısı Kılıçdaroğlu'nun dizayn ettiği delege yapısı O nedenle kongreye giderlerse kurultaya giderlerse tekrar seçerlerse bu seferde şeni bir parti daha doğar Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde. Ancak Kılıçdaroğlu çekilirse siyasi olgunluk yapar ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına başka bir isim gelir o zaman Cumhuriyet Halk Partisi kendini yeniler, toparlar.

YENİDEN REFAH, MİLLİ GÖRÜŞÜN ANA PARTİSİ KONUMU HALİNE GELDİ. DEVA VE GELECEK BİRLEŞMEZLERSE İŞLERİ ÇOK ZOR

Saadet Partisi Deva ve Gelecek partisi biz öyle bir stratejik hamle yaptı ki her biri onlarca milletvekili çıkardık, kazançlı biz çıktık diyorlarsa siyaseti okumuyorlar demektir..Bunlar hem Zonguldak olsun hemde Türkiye genelinde  siyasetin şehirlerdeki dengelerini değiştirecek unsurlar olmaktan çoktan çıktılar. 
14 Mayıs seçimlerinde Yeniden refah Partisi Milli Görüşün ana partisi konumuna geldi. Tek başına girdiği logosu ile girdi ve özellikle 5 tane milletvekili çıkardı
Deva ve Gelecek aynı Parti programı aynı fikir ve aynı tabanda çok başka partiler halinde geldiler
Gelecek ve Deva'nın da pozisyon değişikliği yapması gerektiğini söylüyorum
Deva ve Gelecek birleşmezlerse siyasi ömürleri yok benden söylemesi..

Tekrar en başa dönersek;
28 Mayıs seçimleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin kaderini belirleyecek

ZONGULDAK'TA İSTİFA SESLERİ: HANİ 3 VEKİL ÇIKARIYORDUK?

Sadece bu kadar mı Zonguldak'ta da tanıdığım bir çok CHP'li bana bizzat;
"Neden 3 değil de 2 milletvekili çıkardık, Hani 3 tane çıkaracaktık. Gelecek, DEVA ve Saadet'in oyları neden sandığa yansımadı. Düpe düz kandırıldık. Bizlerin sırtından meclise milletvekili çıkardılar. Biz oy verdik ama onlar bizlere oy vermedi. Kimse bizi onların bize oy verdiğine inandıramaz. Onlar bize oy verselerdi biz 2 değil 3 milletvekili çıkarırdık. Onların ipiyle kuyuya indik ve başımıza gelenler bu oldu..." dedi.
CHP tabanına Saadet, Deva ve Gelecek Partisi'ne olan tepkiler artarak devam ediyor.
CHP tabanında sadece üç partiye değil
genel merkeze de "neden ittifak yapıldı ki onlar olmasaydı biz zaten aynı oyu alıyorduk"tepkisi de yükseliyor.
Kısaca CHP'nin mecliste gücü azalması tabanın tepkisini çekiyor

**
GÜNÜN SÖZÜ: Yüzümüzün ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarımızın rengi aynıdır.