Cem Dereli, Belediye başkan adayları Sınav yapsanız en yüksek oyu kendisinin alacağını diğerlerini sınıfta kalacağını belirten cem Dereli’ye. TTK Merkez Atölyesi çalışanları destek sözü verdi.

Cem Dereli tüm atölyeleri tek tek dolaşarak işçilerle selamlaştı destek talep ederek şunları ifade etti.

“Ben sadece gelip memleketime, kentime hizmet etmek istiyorum."

benim 41 tane temel projem var. Proje de demiyorum onlara Ben işim dolayısıyla Türkiye'nin birçok vilayetine gidiyorum, geliyorum. Dünyada gene birçok ülkeye gidiyorum, geliyorum. Şu anda Temel benim vaatlerime bakarsan 
 Halk Ekmek Fabrikası neden Zonguldak diyorum? Bütün belediyelerin yanı başımızda şurada. Çaycuma'nın Çaydeğirmen'in bile ucuza ekmek satan bir belediye fırını var Şimdi bunun maliyeti 5 milyon lira abi. Yani benim vaatlerimin hepsini ben altı ay, bir yılda üç yıllık böyle bir periyodu yaydım. Ben teknik bir adamım. Ben bu işlerin nasıl planlarım? Nasıl uygulamada hayata geçirilir? Sonuçlarının da nasıl olacağını bilebiliyorum. Ve bununla ilgili kafamda birtakım şeyler oluşturuyorum. Dolayısıyla benim vaatlerim onların vaatleri gibi. Şimdi mesela bir aday Biri diyor ki Zonguldak'tan Öpzlı’ya tramvay yapacağız diyor. Bak İzmir Belediyesi ben bu işleri yaptığım için biliyorum. İzmir Belediyesi Alman ve İspanyol bankalarından kredi aldı. Bir buçuk milyar lira öyle bir tramvayın maliyeti. Buraya Tayyip Erdoğan gelip belediye başkanı olsa yapamaz onu. Hayal satıyorlar. Benim çocukluğumun geçtiği Muzaffer Badaloğlu Parkı'nı millet Bahçesi diye insanların önüne proje diye koyuyorlar. 
E bir başka aday diyor ki benzinlerin karşısındaki eski çöp alanına buz sateni pisliği yapacağım diyor. Ya Zonguldak'ın demin dedim dışarıdan kanalizasyon oluşuyor.  Üz pateni ayakkabısı 30 bin lira. Kim alıp giyip orada gidip gitmesini yapacak? Yani bunlar hayali işler. Bizim projelerimizde ne var? Içme suyu hattını yenileyeceğim musluktan akan suyu vatandaş içsin. En önemli kanalizasyon hattını yerin altına alacağım diyoruz. Trafik keşmekeşine son vereceğim diyorum. Bak kentte araç trafiğini geç artık zaten. Yaya trafiği yani yaya soğuk sudan çıksa Çoşkunoğlu'na gelip et alsa alamıyor gerçi orada artık. Oradan demokrat  büfeye oradanda gelse İstanbul Pastanesi'ne gitse, şu rotayı yaya. Hani GPRS'te diyor ya rota oluşturuldu. Onu bile yapamıyor insanlar. Kaldırım yok. Yaya geçidi yok. Işık yok. Abi dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir hayat yok. Dünyanın iç bölgesinde yok derken Türkiye'nin hiçbir şehrinde de yok. Bak Çorum'a git. Yozgat'a git. Demin dedim Van'a git, Ağrı'ya git. Git geri Ağrı'ya gir, Iğdır'a git.
Orada okudum. Belediyenin faaliyet raporunu sizden gizledikleri sakladıkları, diyorlar ki o raporun içerisinde lavabo alanı projesi, altına yapılacak otopark ve üstüne yapılacak yapıların maliyetinin çok fazla olması sebebiyle TOKİ tarafından reddedilmiştir. Ve TOKİ tarafından daha düşük bir maliyetle, daha düşük bir paraya şu anda yapmaya çalıştı proje yapılıyor diye faaliyet raporu var belediyenin. Gene uyutuyorlar bizi. Ben ne yapacağım? Sen ne yapacaksın diyeceksin. Devlette para yok abi. Şu anlatılan yalan. Ona da sakın inanmayın. Ben Ankara'dayım. Bakın 6 Şubat'ta deprem oldu. Bugün hala deprem bölgesinde çadırda konteynırda yaşayan insan var. Devlet oraya para bulmaya çalışıyor. Bulduğu parayı da oraya gönderiyor Yani Zonguldak'a bu saatten sonra ya da herhangi bir Türkiye'nin iline ekstra yapacağı bir şey yok devletin. Parası yok çünkü kalmadı”

Kaynak: Haber Merkezi