CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem projelerini tanıttı. Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcısı ve Zonguldak milletvekili deniz Yavuzyılmaz,  Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili eylem Ertuğrul, Cumhuriyet halk Partisi önceki dönem milletvekilleri Ali İhsan köktürk ve Harun akın, CHP PM Üyesi Nazan Güneysu, Zonguldak eski belediye başkanı Muharrem Akdemirci Muhsrrem Akdemir, CHP kadın kolları genel başkan yardımcısı Merve kır, il başkanı Devrim dural, merkez ilçe başkanı Osman zaimoğlu, Belediye başkan aday adayları zeki günalp İsmail eşref, İlçe başkanları partililer ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Osman Zaimoğlu 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu 
“CHP Merkez ilçe başkanı olarak yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte çok onurlu ve gururlu bir gün yaşıyoruz. Değerli il başkanım ve yöneticileriyle beraber çok güzel bir seçim çalışması yapıyoruz. Sizlerin de oyuyla beraber ön seçimde değerli başkan adayımız sayın Tahsin Erdem belirlendi. Tüm örgüt, birlik, beraberlik içerisinde kenetlendi. Parti adayımıza gece gündüz çalışıyoruz. Bu onuru yaşıyoruz. Böylesine güzel bir çalışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde ayrışmadan, bölünmeden 31 Mart akşamı sandıkları patlatacağız. Ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Zonguldak'a, Zonguldak'ın Belediye başkanı koyacağız. 31 Mart akşamının belediye başkanı sayın Tahsin Erdemdir. Buradan ilan ediyorum”

Devrim Dural 

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural “Göreve geldiğimiz gün 11 olan belediye sayımızı Gökçebey ilçemiz ve Gelik beldemizin de Cumhuriyet Halk Partisi ailesine katılmasıyla 13’e çıkartmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Merkez belediyemiz başta olmak üzere yirmi beş seçim bölgesinde zafere ulaşacağımıza inancımız tamdır. Amacı sadece hizmet değil adil hizmet belediyeciliği olan bir anlayışla günübirlik ya da anlık çözüm arayışlarından ziyade kalıcı ve kökten çözüm üreten bir belediyecilik modeli ile halkımızın karşısına çıkıyoruz. Sadaka dağıtarak değil haysiyetli yaşam hakkını tüm Zonguldak halkına iade edeceğiz. Nasıl Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinde sosyal demokrat, halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyorsak Zonguldak merkezi de sayın Tahsin Erdem ile Zonguldak'ın özlediği yana değil halktan yana belediyecilik ile kavuşturacağız. Işimiz gücümüz Zonguldak”

Eylem Ertuğrul 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul “14 Mayıs’ta seçimi kaybettik. Onlar kazandı ama bir baktılar ki aslında gerçekte bu yalanlar, iftiralar, bu montaj videolar ve göçmenlerin oyu olmasa aslında iktidar bu seçimi kaybeder. Ne yapmam lazım diye düşündü. Güç sahibi yapan sarayda oturan AKP Genel Başkanı benim önce bu muhalefetin oyunu dağıtman lazım dedi. Arkadaşlar iktidar son seçimden sonra da aldığı güç Anayasamızın değiştirilmesi teklif bile edilemez maddelerine kurucu iradenin belirlediği çizdiği çerçeveye saldırılarını daha fazla arttırdı. Bunu nerede görüyoruz? Bunu maalesef Özellikle Milli Eğitim'de görüyoruz. Küçük çocuklarımıza laiklik ilkemizle bağdaşmayacak onları laik, demokratik, sosyal Türkiye'nin hedefinden şaştırmak için mücadele eden kişiler ve uygulamalar görüyoruz ve maalesef Milli Eğitim Bakanı diyor ki siz çatlasanız da, patlasanız da ben tarikatlarla, cemaatlerle, sözleşmeler imzalayacağım diyor. Ne kadar üzücü bir tablo. Daha önceden Türkiye'de Türkiye'deki anayasal düzenin değişmeyeceğinin garantörü olan kurumlar vardır. Arkadaşlar bu kurumlar maalesef bir bir yıpratıldı. Şu an bu karanlık zihniyetin karşısında bütün oyunlara rağmen bütün baskılara rağmen Bütün iftiralara rağmen ayakta duran tek bir kurum var. O da Cumhuriyet Halk Partisi.
Türkiye'nin bu kötü gidişine dur diyebilmek için Türkiye'nin anayasal yapısına yapılan saldırılara karşı biz dimdik ayaktayız diyebilmek için önümüzde çok güzel bir fırsat var. Bilinçli partililer olarak adaylaşma süreçleri gerçekleşti tüm Türkiye'de adaylar adayı olmuştur. Istediğiniz kişiler aday olmamıştır. Beğenmediğiniz kişiler partiniz adayını aday göstermiş olabilir. Arkadaşlar bu süreç artık geride kaldı. O defter kapandı. Hepimiz bilinçli insanlarız. Bu noktadan itibaren eğer kendinizi iyi bir Cumhuriyet Halk Partili olarak tanımlıyorsa kendinizi Atatürkçü olarak tanımlıyorsak yapmamız gereken şey adaylarımızın yanında dimdik durmak onlara gücümüzden daha fazlasını sunmak. Sadece adaylarımızın çalışması yetmeyecek belediye meclis üyelerimizin il genel meclisi üyelerimizin, örgütlerimizin çalışması arkadaşlar asla yeterli değil. Mücadele ettiğimiz gücün, farkında olmalıyız. Devlet gücüne karşı mücadele ediyoruz. Çünkü iktidar devletin bütün imkanlarını tamamen kendi adaylığının önüne sunmuş durumda.
Ve şimdi vatandaşlarımızı çok rahat bir şekilde tehdit edeceği gücü kendisinde buluyor. Bana oy verirseniz hizmet var. Oy vermezseniz bakın çekeceğiniz vardır. Istediği kadar baskı yapsınlar. Biz tek yumruk olarak Cumhuriyet Halk Partililer olarak adaylarımızın yanında duracağız ve tüm seçim bölgelerine seçimi kazanmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Biz Zonguldak'ta da bunu yapmaya mecburuz. Tüm beldelerimizde bunu yapmaya mecburuz. Biz demokrat anlayışlı belediyeciliği Zonguldak'ta hakim kılmak zorundayız. Sosyal demokrat belediyecilik ne yapar? Tüm vatandaşlarına asla dil, din, cinsiyet, siyasi görüş, ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarına eşit şekilde hizmet getirmeye çalıştık. Toplumun refahını yükseltmeye çalışır, kimseyi ayrıştırmaz ötekileştirmez. Bu anlayışı Zonguldak'ta hakim kılmak zorundayız. Ve bu anlayışı hakim kılacak harika bir ekibimiz var Tahsin Erdem başkanımız var. Belediye meclis üyelerimiz var. Şuna inanıyorum ki şuna inanıyorum ki üstün bir çalışma sergiliyorlar. Örgütlerimiz çok iyi çalışıyor. Hep beraber sadece Zonguldak merkezde değil Türkiye diyeceğiz ki Cumhuriyet Halk Partisi burada. Dimdik ayakta ve eskisinden daha güçlü. Ve iktidara yürüyoruz. Bunun mesajını vermenin yolu çalışmak, çalışmak, çalışmak”

YAVUZYILMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz 
Deniz Yavuzyılmaz yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Zonguldak'ta inşa etmeye çalıştığımız başarının birinci aşaması yani biraz tabii espriyle de karışık Karadeniz'in denizi aşamasıydı. Siz beni milletvekili yaptınız, seçtiniz. Deniz aşamasını birlikte gerçekleştirdik. Sonraki adım biraz daha hareketlendirelim dediniz Ereğli bölgesinden bir milletvekili daha seçtiniz. Ve denizden eylem aşamasına geçti. Eylem vekilimizi seçtik. Ve il başkanlığı seçiminde de o eylem aşamasından da devrim aşamasına geçtik. Sayın Devrim Turan'ı seçtik. Değerli dostlar, şimdi dördüncü aşamadayız. Dördü tahmin edebilirsiniz. Dördüncü aşama bu üç aşamanın felsefesi. O da nedir? Erdemli Belediyecilik. Sayın Tahsin Erdem gelelim beşinci aşamaya. Beşinci aşama değerli dostlar sandık aşaması. Işte sandıkları patlatma aşaması görevi de tabii ki sizlerin. O görevi de siz başaracaksınız. Değerli dostlar, biz genel başkan yardımcısı olarak tabii aranızda bulunurken kimi teşkil ediyorum? Aynı zamanda size gönülden selamlarımı gönderen bugün konuşarak değerli başkana da karizmatik başkanıma selamlarımı gönderiyorum diyerek benim gönderen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'i temsilen buradayız Değerli dostlar, İstanbul'da başardık, Ankara'da başardık, Adana'da, Antalya'da, Mersin'de başardık. Şimdi sıra Zonguldak'ta diyorum, laf çok iş, kamyon, ileri Zonguldak diyoruz. Tahsin Başkan'ım Değerli belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerim değerli Atatürkçüler, yolumuz açık olsun.”


Tahsin Erdem 
Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem 
"Ben sadece şunu hatırlatmak istiyorum. Biz bir önceki genel seçimi kaybetmiş olabiliriz. Biz bir önceki yerel seçimi de kaybetmiş olabiliriz. Bu bizde asla bir yılgınlık yaratmamalı arkadaşlar. Yedi düvele meydan okuyan bir kuşağın evlatları olarak yedi düvele meydan okuyup cumhuriyeti kuran bir kurucu felsefenin evlatları olarak asla siyasi bir uyuşukluğa mahal veremeyiz. Biz hiçbir zaman demokrasi özlemimizden laiklikten, özgürlükten asla vazgeçemeyiz. Biz küllerinden yeni doğan bir milletiz. Bunu dün yaptık. Bugün de yapabiliriz arkadaşlar"

İŞTE PROJELER

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Edem projelerini şu şekilde açıkladı;

KENT LOKANTASI (Emeklilere ucuza yemek)
5 YILDA 5 KREŞ (Çocuklar için 5 mahallede 5 kreş)
SÜT BEBESİ (ihtiyaç sahibi çocukların aylık süt ihtiyacı ücretsiz)
ÜRETİCİ PAZARI (Ev kadınlarının evde ürettiklerini satabileceği alan)
YAŞLI SOSYAL DESTEK BİRİMİ (yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılamaları için belediye desteği)
ENGELSİZ KENT (Engelli vatandaşlara ilk 3 ton su ücretsiz geri kalan kullanımda indirim)
GAZİ ve ŞEHİT YAKINLARINA (Su kullanımında yüzde 90 indirim)
SOKAK HAYVANLARI (Barınak ve mama ihtiyaçları karşılanacak, belediyede hayvan birimi kurulacak)
KADIN DESTEK OFİSİ (Şiddet gören veya sosyal ihtiyaç duyan tüm kadınlara destek)
KARAELMAS İSTİHDAM VE KARİYER OFİSİ (İşsiz gençlere kariyer planlaması ve iş bulmada destek)
SOSYAL ASİSTAN (Vatandaşların problemlerinin çözülmesi için asistan desteği)
FESTİVAL VE KONSERLER 
ZONKART (Ulaşım alışveriş ve belediye hizmetlerinde tek kart)
İNŞAAT VE ONARIM ATÖLYESİ 
AHŞAP ATÖLYESİ
DEMİR ATÖLYESİ
PARKE TAŞI ÜRETİM ATÖLYESİ
BETON SANTRALİ
ASFALT PLENT TESİSİ
GAZİPAŞA CADDESİ TRAFİĞE KAPATILACAK
(Peyzaj düzenlemesi-Kadıoğlu mozaikleri)
ORTA KAPUZ VE TERSANE PROJESİ
KIZLAR PLAJI
SEYİR ALANLARI (Gençler için sosyalleşme alanları)
SOSYAL TESİSLER (Uygun fiyatlı belediye kafeleri)
YENİ DOLMUŞ DURAKLARI
KAFETERYA VE HALK EKMEK SATIŞ NOKTASI
KAPALI PAZAR ALANI
CUMHURİYET PARKI
TÜM İHALELER CANLI YAYINLANACAK


 

Muhabir: Ercan Demir