Bugün baya insanlarla görüştüm; çok farklı klasmanda birbirinden farklı statüde bir grup insanla. Bunun içinde eğitimli olan da vardı olmayan da, genci yaşlısı da bulunmaktaydı. Çoğunda tek bir çıkarıma ulaştım; belki garipsersiniz belki de bana hak verirsiniz. İnsanların çoğu mutsuz; hem de dibine kadar mutsuz. Evet farkındayım şu an bir askeri harekatımız var, şehitlerimiz için üzgün, Mehmetçiğimiz için de tedirginiz. Ne yazık ki her zaman karşında mertçe bir çatışma yok; her an hainliklerle burun buruna bir mücadelemiz var. İnsanlar tabii ki de mutsuz olabilir diyebilirsiniz ama onların mutsuzluğunda başka şeyler de var; baktığın zaman görebiliyorsunuz. 

 

Şimdi sorarım size; “ Mutsuz bir insan ne kadar verimli, pozitif yaşar. “ Mutsuzlukla umutsuzluk  çok yakın iki dosttur. Hatta abartmıyorum kuru fasulye ile pilav gibidir. Son bir soru daha; “ En son ne zaman tam anlamıyla mutlu oldunuz?” Ben buradayım; istediğiniz zaman soruma cevap verebilirsiniz. Çok üzücü değil mi; bu cennet vatanımızda mutsuz ve umutsuz yaşıyoruz.

 

**

 

Dün biraz bahsetmiştim; çoluğu çocuğu, genç kardeşlerimizi yanlış yönlendirdiğimizden. Sevgili Okuyucular, rica ediyorum bu konu çok önemli. Sizler de dile getirin; yazın, paylaşın, çevrenizdekilerle konuşun. Gençlerimize sahip çıkalım; eğitime, sanata, edebiyata, spora yönlendirelim. En önemlisi erdemli insan olmaları konusunda yol gösterici olalım. Aman sakın; bunu yaparken sert mizaçlı ya da bağıra çağıra gösteriş yaparak yapmayalım. Aman mazallah iyi bir şey yaptığımızı sanırken daha kötü sonuçlara sebep vermeyelim.

 

Günün Sözü: Kalabalıklar daima tehlikelidirler. İçlerinde mutlaka ruhlarını ucuza satan alçaklar bulunur. - Victor Hugo