Lafı uzatmadan yanıt vereyim. Hayır, bu seçim yalnızca BELEDİYELERİ kim yönetecek seçimi değildir. Nasıl mı? 
  Ülkemizdeki sayıları hala belli olmayan sığınmacıların ücretsiz eğitimden, ücretsiz sağlığa, vergisiz ticaretten, karakollarda kollanmaya varan imtiyazları sürsün mü yoksa artık bu rezillik sona ersin ve herkes yurduna dönsün tercihinin belirlenmesidir. Kısa sürede ülkede doğan 1 milyon Suriyeli bebeğin bakımını, emeklisine 7500 lirayı nasıl ödeyebiliriz diye düşünen maliyenin sırtına yüklensin mi, yoksa bu yükten kurtulalım yol ayrımıdır. 
  Belediyecilik bizim işimiz diyenlerin “ işe gitmeden on binlerce trölcüsüne maaş bağladığını İSTANBUL seçimlerinden sonra öğrenmedik mi? Vakıf dümeniyle tarikatlere kolon gibi para musluklarının bağlandığını hala öğrenemediyseniz zaten bu yazıyı da okuyan kitleden değilsinizdir. 
   Yok CHP nin adayı kim olsun yok AKP kimi aday gösterecek! Gerçekten sizi bunlar mı ilgilendiriyor? Ekmeğin 10 liraya çıkacak olması, evine 1 kilo et alamayan emeklilerin durumu , hastanelerde randevu sistemine göre 2 ay sonra sıra alan hastaların durumu, tepeden tırnağa her şeye gelen zamlara karşın aldığı ücretlerin aynı oranda artmaması değil de hala kimi aday gösterecekler diye mi dert ediyorsunuz? Eğer öyleyse siz Almanya’da yaşayıp yılda 15 günlüğüne ülkemize gezmeye gelen ve orada aldığı maaşla burada nasıl kral gibi yaşadığını anlatan o utanmaz ama bizi kıskanan gruptan olmalısınız. 
  Bu seçim asla son seçim değildir. Ülkemiz ilelebet payidar kalacağına göre daha çok seçimler ve daha çok krallar pardon liderler göreceğiz. Ve ne mutlu ki o liderler de faniler ve Dünya onlara da kalmayacak. Ama ya geride kalanlar? Ya o 1 milyon sığınmacı ailenin bebeğine bakmakla yükümlü olacak olanlar. 
   Bunca yıllık tecrübenden sonra şunu rahatlıkla yazabilirim ki, 3 günlük Dünya da ya insan gibi yaşamayı tercih eden ve onurlu dik duran bir birey olursunuz yada kaderim buymuş deyip size çizilen en berbat rolü kabul edersiniz. 
   3 ay sonraki seçimde atacağınız oy aslında bir belediye başkanlığı yada meclis üyelerini belirlemeden çok daha fazlası olduğunu seçimden önce size nasıl şirinlikler yapıldığında anlamalısınız. Üzgünüm ancak ne yurttaş olarak ne de birey olarak herhangi bir değeriniz yok, her şey oyunuzu alana kadar, seçimden sonra neler olacağını daha sonra yazarız önce tiyatro sürsün mü yoksa artık bu trajedi bitsin mi ye bir karar verelim.Senarist aynı senaryo aynı ama oyuncular değişince izleyeceğin film değişecek diye mi bekliyorsun?