Tosun Paşa denildiğinde aklımıza Türk Sineması’nın duayeni Rahmetli Kemal Sunal gelirdi. Bu arada Tosun Paşa; 1976 yılında vizyona giren Kartal Tibet’in yönettiği Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit, Müjde Ar ve Ayşen Gruda gibi isimlerin oynadığı ve Seferoğulları ile Tellioğularının arasındaki çekişmeye anlatan eğlenceli bir filmdir. Mutlaka hepimiz keyifle en az üç beş kere izlemişizdir bu harika filmi; yanılmıyorum değil mi?

İşte böyle güzel bir anı hatırlatan Tosun Paşa’ya son zamanlarda yeni bir anlam yüklendi. Nasıl yani mi diyorsunuz yoksa bazıları durumu çaktı mı? Bilemiyorum ama Cenk Tosun’dan bahsediyorum. Son zamanların en başarılı oyuncusu değil mi Cenk; hem milli takımda hem de Beşiktaş’ta harikalar yarattı. Son dönemlerin en örnek en cesaret verici en motive edici bir başarıdır bu. Buram buram mücadele, azim, emek, çalışma kokar. 23 yaşında Gaziantepspor’dan transfer olan Cenk Tosun; Demba Ba, Mario Gomez, Aboubakar ve Negrodo bu isimlerin hepsiyle sırasıyla rekabet etti ve sadece 3 sene de 26 yaşında Negrodo gibi yıldız bir ismi yedek kulübesine yolladı. Hangi açıdan bakarsanız bakın ben mücadele ve azim görüyorum. Binlerce gence örnek olabilecek; ciddi bir başarı öyküsüdür Cenk Tosun’un bu biyografisi. 

Cenk Tosun o kadar güçlü isimlerle mücadele rekabet etti ki inanın kolay isimler değildi bunlar. Yeri geldi ilk başlarda yedek kaldı ama o ne yaptı; daha çok çalıştı. Yaz tatilinde bile özel hocalarla bireysel antrenmanlarla çalışan Cenk Tosun; bu sene bu azminin ve gösterdiği özverinin meyvesini aldı. Önce kendi takımında formasını aldı; hem ligde hem de şampiyonlar liginde başarılı maçlar çıkarıp gollerini attı. Aynı zamanda Türk Milli Takımda da iyi maçlar çıkarıp fileleri havalandırdı. Negrodo gibi yıldız bir ismi yedek kulübesine tabir-i caizse hapsetti. İşte bugün 26 yaşındaki Cenk Tosun Premier Lig takımlarından ciddi transfer teklifleri almaktadır. Tüm medya transfer olacağını ve hatta Avrupa’ya transfer olan en pahalı Türk oyuncu olacağından bahsediyor; ne kadar gurur duysa azdır. Hem başarılı hem karakterli hem de hiç şımarmayan mütevazı bir futbolcu olan Cenk’le; her zaman bir Fenerbahçeli olmama rağmen, Avrupa maçlarında attığı gollerle gurur duymuşumdur. Tüm Beşiktaş taraftarının Tosun Paşası olan Cenk Tosun’a canı gönülden başarılar diliyorum; umarım çok daha yerlerde olur da Türk Milleti’nin gururu olur her zaman. Onda o azmi de o inancı da ben onda görüyorum. Tüm ulusumuzu gururlandırdığı ve gençlere örnek bir oyuncu olduğu için Cenk Tosun’u tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

**

Bu senenin son köşe yazısını yazmaktayım; o geldi aklıma. Bu hafta bir iki kez yeni yıl konusunu işledim ama yine de yeni yılınızı canı gönülden tebrik ediyorum. Gelecek yılda daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha mutlu bir sene geçirmenizi temenni ediyorum. Yüzünüzden gülücük, kalbinizden sevgi, hayatınızda huzur ve mutluluk eksik olmaması dileğiyle sözlerime son verirken; Tüm ulusumuzun iyi bir yıl geçirmesini tüm samimiyetimle arzu ediyorum. 2018’ de görüşmek üzere; sağlıcakla kalın.