Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş'ın, Sayın Cumhurbaşkanımız ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye haddini-hududunu çok aşarak hakaret etmek cüretinde bulunması kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı.

Böyle bir edepsizlik ve hayasızlığa cüret eden aynı Yusuf Ziya Odabaş, bir yandan da MHP Zonguldak teşkilatlarına ayar vermeye çalışıyor.

MHP İl Başkanlığına Mustafa Öztürk'ün atanması ile birlikte, MYK Üyesi Murat Kotra'nın da koordinesi ile il düzeyinde parti içinde birlik ve bütünlüğün yeniden sağlanması ve güçlü bir MHP imajı oluşmasından rahatsız olan Yusuf Ziya Odabaş, zincirin güçlü halkalarını koparıp, zafiyet içinde bir MHP oluşturmak çabası içinde bulunuyor.

Üstelik bunu MHP içinde Ereğli cenahından birkaç "il yönetim kurulu üyesi" marifeti ile gerçekleştirmeye çalışıyor.

Devlet Bahçeli gibi, saygın bir devlet adamı ve Türk dünyasının çok önemli liderlerinden birine hakaret etmek cüretinde bulunan bu densiz ile birtakım kişisel çıkarları uğruna dirsek teması içinde bulunan MHP içindeki birkaç kişi adeta ' Truva atı" görevini üstlenmiş bulunuyor.

Ne var ki, bunların foyası çabuk çıkacak, boyası çabuk dökülecek gibi görünüyor.

Çünkü, MHP, değil Yusuf Ziya Odabaş gibi haddini bilmeyen sendikacıların, hiç kimsenin ayar verebileceği bir siyasi parti değil…

Ülkü ocaklarından yetişmiş, genç ve sağlam bir il başkanı olan Mustafa Öztürk bu durumu çabuk fark edecektir.

Ereğli cenahından il yönetimine girip, sendikacı Yusuf Ziya Odabaş'ın dümen suyunda, MHP'nin Genel Başkanı'na laf etmeye cüret eden bu hayasız ile iş tutmaya kalkışanları bulup ortaya çıkarmak için biraz araştırma yapması yeterli olacaktır.

Erhan ÇAKMAK