18 Mayıs günü;
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği çerçevesinde, Valilik ve İl Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği doğa yürüyüşü, Kent Ormanında gerçekleşti.
Katılım geçen seneye nazaran hayli yoğun,
Katılımcıların beklentileriyse fazlasıyla karşılanmıştı.
Sabah saat onda, valiliğin önünden kalkan ücretsiz araçlarla taşındı doğa sevenler Kent Ormanı’na. Güzergah tanıtımı, yürüyüş kuralları derken başladı rota. Eh biraz engebe, biraz da patika derken başlangıç noktasına geri gelindi.
Yürüyüşçüler için sıcak kahve ve çay ikramının yanı sıra, köfte ekmekler müzik eşliğinde ikram edildi, danslar edildi, halaylar çekildi. Gerçekten emeği geçen herkese teşekkürler.
Şimdi gelelim asıl mevzuya;
Kent ormanı muazzam, sözüm onu kirletenlere…
Üniversite gençliğine ödev olarak plaj, orman temizletmeyin… O yaşa kadar gelmiş biri ödev olarak çöp topluyorsa, ödev teslimi sonrası çöpünü tekrar atacaktır doğaya… Doğaya saygısı çok olan bireyler yetişsin istiyorsak kreş ve ilkokul sıralarında başlamalı bu ödev ve sorumluluklar. Belki bir nebze olsun karakter oluşumunda faydamız dokunur. Böylelikle gelecek nesiller daha temiz bir doğada yaşar.
Büyüklere gelince,
Ne zaman;
Çöpümüzü cebimizde taşımayı,
Buna ek gördüğümüz çöpleri almayı,
Sigara izmaritini çorabımızda saklamayı öğrenirsek, o zaman çoğu şeyler düzelecek… Önce kendimize çeki düzen vermeliyiz.
 
Ve etkinlikte dikkatimi çeken diğer husus Kızılay’ın ikram aracıydı. Hatta ilk başta kan aracı sanıp, offf yine mi Kızılay, zorla kan alacaklar insanlardan, mecbur bırakacaklar! diye azıcık günahınızı almış olabilirim kabul ve çokça gönülden özür.
Hafızalara kazınan imajı düzeltmek amaçlı mı bilmiyorum fakat doğru bir stratejiydi. Görünce hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim. Çünkü halkın yanında olduğunuzu böyle etkinliklerde göstermek size olan güveni arttırır ki benim de öyle oldu. Umarım bir daha çadır satmaz, yardımları yerine ulaştırır ve sizlere olan güveni yerle yeksan etmeyerek çok daha özel ve milli günlerde bir arada oluruz!
Herkesin tekrar emeğine sağlık…