Hafta sonu renkli ve güzel geçti. Kentin takımı  ZONGULDAK SPOR üzerindeki kara bulutları Kırşehir BLD. Spor gibi güçlü takımı Kırşehir’de 2-0 yenerek dağıttı. Kimi zaman insanların hatta kentlerin böyle tesellilere ihtiyacı olur. Birkaç yerden naaş alan veya karı-koca devlete kapağı atanlar  ( yat gölgede maaş bölgede) cebindeki son 10 lirayı TOTOYA yatıranlara gerzek gözüyle bakarlar. Oysa o 10 liralık umut o talihi kapalı ( veya birileri birkaç yere fazladan çöktüğünden açıkta kalan, ülkedeki ferahtan pay alamayan) şahsın/şahısların intihar etmesini engelleyen KÜÇÜK UMUT KIVILÇIMLARIDIR.

  Hayatında darlık görmemiş birine bunu anlatmak zordur ama hiçbir şeyde işiniz rast gitmiyorsa kimi zaman kentin takımıyla mutlu olursun kimi zaman 10 liralık kupon, 50 lira kazandığında … Eğer birilerinin yaşadığı hayatı bilmeden onları eleştirip onları suçlarsanız bilin ki o eleştirdiğiniz şeyler başınıza gelmeden MORTU ÇEKEMEYECEKSİNİZ … 

   Gelelim Alaplı ve Ereğli’ye. Cumartesi gününün ilk saatlerinde Alaplı’ya gittim.  ALAPLI 30. GELENEKSEL YAĞLI GÜREŞLERİ vardı. Gün içinde güreş alanına ilin neredeyse tüm önemli /bürokrat ve siyasi isimleri geldi.  Alaplı’nın başarılı belediye başkanı Nuri Tekin güzel bir çalışma yapmış. Ülke güreşinin tüm önemli isimleri gelmiş. Ben pek izlemediğim için bilmiyordum ama SURVİOR isimli programda yarışan “ tanınmış” bazı isimlerde vardı. Halk büyük ilgi gösterdi ve saat 10 dan akşam 7 ye kadar süren güreşleri yoğun bir kalabalık takip etti. Bana göre oldukça uzun süren o programı nasıl böyle hiç heyecanı düşmeden takip ettiler diye merak ettiğimden orada bulunan bazı vatandaşlara sordum.

  Yanıtlar muhtelif ancak hepside dikkat çekici.

Alaplı’da güreş seviliyor.

Halkın hafta sonu için daha iyi ve (ücretsiz) farklı bir planı yok.

Az önce anlattığım gibi alternatiflere göre karar verirsiniz.

  Aynı günün akşamı Alaplı sahilde yine oldukça büyük bir kalabalık tarafından izlenen genç şarkıcı Simge Sağın konseri vardı. Şarkılarını söylemeye başlayınca “ öpücem öpücem” diye şarkısı olan şahsın Simge Sağın olduğunu öğrendim. Arada radyoda falan denk gelirdim o şarkıya, hep siyasiler tarafından ÖPÜLDÜĞÜMÜZDEN hiç alışık değilim hoş bir bayan tarafından ÖPÜLME İHTİMALİNE … Öğrenmenin yaşı yok . Hem şarkıyı canlı canlı dinledim, hem de bize “ öpücem öpücem” diyenin kim olduğunu …

  Bu tip konserler ücretsiz olunca yaşlısı, genci bir çok insan hafif serin havaya rağmen iki saate yakın süren konsere ilgi gösteriyor. Televizyon ekranlarında yeni ve izlenebilir program az olunca tek alternatif konser , İLK TERCİHİNİZ oluyor mecburen. Ödenen para ve harcanan emek boşa gitmedi. Alaplı halkı güzel bir hafta sonu yaşadı. Önceleri belde iken pek sevimli bulmadığım ALAPLI her gün daha da gelişiyor ve güzelleşiyor. Doğru işler yapılınca ortaya güzel sonuçlar çıkıyor. 

   Ereğli anıları yarına kaldı.