Masal bu ya, hep uzak bir diyar da geçecek değil ya, bu kez masalımız bir ormanda geçiyor.

Bu masal da peri padişahı yok, acımasız kral ve onun hain yardımcısı yok. Zengin ağanın kızına aşık çoban çocuk yok. Dev boyutta ejderhalara karşı korkusuzca savaşan yürekli, cesur şövalye de yok. Bildiğin, içinde ayısı, çiçeği, böceği, ağacı, tilkisi olan bir orman.

   Orman kooperatifine yeni yönetim seçiyorlar. Eski başkan çok yorulmuş, KURT. Yeniden aday olmak istemiyor. Aslan da, hem krallık hem kooperatif bana ağır gelir diye istemiyor ama kontrolde hep elinde olsun istiyor. Tilki hevesli ama bir çok hayvan onun “uyanıklığından” çekiniyor.

  Çakal, sansar kapı yanında birilerinin yanında onlara bir görev vermesi için kulis atıyorlar. Maymun bile daldan dala atlayıp “ ortam kokluyor” Gorilden korkmasa aday bile olacak ama “can tatlı” …

  Fil epey ağır basıyor ama Aslan da Kurt ta Fil kooperatife başkan olursa, yarın daha büyük düşünür diye şimdiden önünü kesmeye çalışıyor. Çok kilolu bu fil, kooperatifi batırır diye dedikodu yapıp seçimde başarısız olmasını umuyorlar.

  Yaşlı baykuş, genç kartal, acemi ceylan ve hızlı sincap ve daha bir çok hayvan heyecanla yeni adayı bekliyorlar.

  Bir ara, ayı olsun diye ortalığa bir söz attı diye ağzını burnunu dağıttıkları gergedan artık ben karışmıyorum “ne haliniz varsa görün” diyor.

  Aslan, Kurt’un ferasetinden feyz almak için onunla sürekli istişareler yapıyor. “ bak azizim öyle bir aday bulalım ki, hem bizden korksun hem fazla uyanık olmasın, hem her yola gelsin hem fazla bilgili ve idealist olmasın.” Kurt uzun yılların birikim ile “ o senin dediğin hayvanlar ancak hayvanat bahçesinde olur, hazır yemeye alıştıklarından asalak olmuşlardır. Her yola gelirler ama burası orman “ her biri kendi alanında bir uzman, kolay değil burada öyle süs köpeği bulmak” .

  Uzun uzun düşünürler ve sonunda karar verirler;

 Mandayı aday yapacaklardır. Gövdesi büyük, korku salar.

Beyni ufak her yola gelir.

Suyu, çamuru görünce oynamayı sever kolay oyalanır.

Başarısız olsa bile hemen görevden almak sorun olmaz.

Tüm eğri büğrü işleri ona yükleriz anlayana kadar ömrü yetmez.

  Başkan adayı belli oldu sıra şimdi kooperatifin diğer üyelerini bulmakta. İlk adaylar kapıda sıra bekleyen çakalla sansar … hadi hayırlı işler ….