Hoşlanmam içi boş anlamsız mesajlardan. Dahası o mesajları yazanların, paylaşanların samimiyetini görmek isterim. Örneğin “ yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” mesajları/paylaşımları hiç samimi değil. Ne yaptık o çocuklar içinde onlara başarılar diliyoruz? 

  Sınav sorularını “ koruyabildik mi? 

  Yeteneklerine göre çocuklarımızın yeterli eğitim alması için son 20 yılda ne yaptık? 

   En yakınındaki okula değil daha iyi eğitim alacağı okullara gönderebildik mi? 

  Okullara gitmek için servis işini şıp diye hallettikte çağdaş eğitimi getirebildik mi? 

  En başından beri karşı olduğum dershaneler yerine hafta sonları okullarda ücretsiz ( mecburi olmayacak şekilde) kursları niye yaygınlaştırmadık? 

 Mehmet Çelikel Lisesi mezunuyum. Yalnızca Zonguldak’ın değil bir dönem neredeyse tüm ülkenin en başarılı ilk 50 okulu arasına giren bu güzide okulu sıradanlaştırmayı nasıl başardık? 

  Niye “ fikri hür vicdani hür nesiller “ yetiştirmek zorumuza gitti ? Ben 100 yıl önce ölen dedemin mezarındaki “ Osmanlıca yazıları” okumak değil, geleceğin teknolojisini, ilmi, matematiği ve sosyal bilimleri okumayı istiyorum. Ne istediğimi bana sordunuz mu? 

  İstanbul’da; Unkapanı’nda, Sirkeci de veya Eminönü’nde kaçak saatler, telefonlar satan Afrikalı gençlerin nasıl rahat İngilizce yada Fransızca konuştuğuna hiç şahit olmadınız mı?

  Talihi kara olan o Afrika kıtasında hangi KOLEJDE okumuş olabilir bunca fakir fukara Afrikalı genç? 

  Genç Irak’lı, Ürdünlü veya Mısırlı ama mutlaka iyi derece İngilizce konuşuyor. Eğitimle övünenlere soruyorum. Lise mezunu çocuğun seni tatmin edecek düzeyde her hangi bir yabancı dili akıcı konuşabiliyor mu? Onu geçtim, Üniversite de bile verilen yabancı dil eğitimi yeterli mi? 

  Şimdilerde sığınmacılara sağlanan “ayrıcalıklı ve sınavsız “ eğitim olanakları sizce mantıklı mı? Cevapları siyaseten değil vicdanen vermeliyiz!!!! 

  Yapmacık mesajları değil gerçekleri konuşalım. 

İşte geldim gidiyorum, şen olasın Halep şehri ….

Benim yaştakiler için değil, gelecek nesiller için bir şeyler hayal ediyorum. Okullarından mezun olduğunda yarınlara umutla bakabilen çocukları hayal ediyorum. 

 Hikaye değil, fakir babası verdiği sözün altında mahcup olmasın diye sürekli karnesinde 1 kırık ders bırakıp, o sözünü aldığı bisiklete hiç kavuşamamış nice çocukların olduğu bir ülkede siz eğitimi oyun mu sandınız? 

Bu çocuklara borçluyuz ! 

Bu çocuklar daha iyisini hak ediyorlar.