Murat Gökhan Ofluoğlu kim

28. dönem milletvekili seçimlerine az bir zaman kala milletvekili listeleri netlik kazanmaya başladı. CHP İstanbul milletvekili adayları arasında bulunan bir isim de Murat Gökhan Ofluoğlu oldu. Peki, Murat Gökhan Ofluoğlu kimdir? İşte detaylar…

Murat Gökhan Ofluoğlu İstanbul CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayıdır. CHP Beykoz’un bilinen ve sevilen isimlerinden olan Murat Gökhan Ofluoğlu başvuru sürecini şu sözlerle değerlendirmişti; “Gurur ve onurla çıktığımız bu yolda Allah utandırmasın. Şeref, haysiyet, vicdan ve liyakatle milletimize ve vatanımıza hizmet için yola çıktık.”

Murat Gökhan Ofluoğlu kimdir?

21 Nisan 1971 İstanbul’da dünyaya gelen Murat Gökhan Ofluoğlu, evli ve iki erkek çocuğu sahibidir. Ofluoğlu İlkokulu Paşabahçe İlk Okulu’nda tamamladı. Ziya Ünsal Orta Okulu’nda mezun olduktan Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olarak Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisi bölümünde bitirdi.

Daha sonra ABD’ye giderek öncelikle Virginia Polytechnic and State University’den (VATECH) ve akabinde Murray State Üniversitesi’nde de endüstri mühendisi dalında Operational Research ve management of teknology dallarında mastır eğitimini tamamdı ve Türkiye’ye dönüş yaptı. Akabinde 9. kolordu da Erzurum’da askerlik görevini tamamlayarak ilk profesyonel iş hayatına Ford Otosan İstanbul fabrikasında başladı.

Birçok şirkette çalışarak yöneticilik gibi önemli görevler üstlenen Murat Gökhan Ofluoğlu, hali hazırda serbest danışman olarak Marinpak Denizcilik Metal Plastik Sanayi Ticaret LTD’de çalışıyor.

Murat Gökhan Ofluoğlu’nun CHP ile tanışması çocukluk yıllarına kadar uzanıyor. Ofluoğlu’nun ifadesine göre Ailesi Cumhuriyet Halk Partili bir gelenekten geliyor olması yakınlığı sağlamıştır.

Murat Gökhan Ofluoğlu CHP Beykoz teşkilatında birçok komisyonda mahalle delegeliğinden, seçim dönemlerinde görevlerde bulunmuştur.

Editör: Zehra Küçük