Eğer ekonomik terimlerle dolu bir anlatımla size rakamlar üzerinden bir yazı hazırlasam ve sonunda işte böyle başarılıyız ve uçuyoruz desem yada tam aksini yazıp işte durum bu kadar vahim desem sizi inandırırım. Zira bir yazıda istediğiniz rakamları istediğiniz gibi işlemek sizin elinizdedir. Bu tıpkı “hiç bilginiz olmayan bir konuda güvendiğiniz/fikirlerine saygı duyduğunuz birinin size anlattıklarına sorgulamadan inanmanız kadar doğal bir şeydir. Bir insanın her konuda bilgisinin olması M Ü M K Ü N  DEĞİLDİR … Böyle olmasa Dünyayı ve ülkelerini yöneten siyasilerin “onlarca danışmana, binlerce DOLAR maaş vermesini” izah edemezsiniz. Bir liderin ne kadar çok danışmanı varsa bilin ki o ülkeyi çok az bilgili biri yönetiyordur. 

   Basit bir örnek vereyim. Dünyadaki en büyük ekonomistler aile babaları ve anneleridir. Bir çoğu “iktisat” eğitimi almamıştır ama IQ’su düşük bir maliye bakanından çok daha radikal kararlar alıp kıt kaynaklarını en rasyonel biçimde kullanırlar. Yoksa asgari ücretin AÇLIK SINIRIN yüzlerce lira altında olduğu bir ülkede her aileden feryatlar yükselirdi. Gerçi bu suskunluk fakirlikten değil asaletten geliyor, sızlanmaya utanıyorlar. Ağlayanlara devlet destekli yardımlar (sus payı olarak) veriliyor. Büyük çoğunluğun böyle olduğunu sanmıyorum en azından öyle olduğunu umut ediyorum. Yoksa büyük çoğunluğun sosyal yardımlarla günü kurtardığı bir ekonominin SÜRDÜRÜLEBİLİR olması imkansızdır. Ekmeğin fiyatı 3 lira, domates kilosu 10 lira olursa bu yanlış politikaların sonucu olur. Yoksa siz üreten, çalışan ve değer yaratan bir ekonomiye geçemezseniz “yumurtayı” dahi sofrada mucize olarak görürsünüz. 

   Dün ekonomik verileri inceledim ve ilk kez herhangi bir bankada/borsa da veya altın hesabında 1 liram bile olmadığına sevindim. Meksikalı yerliler gibi yaşıyorum yani “günlük planlarım” var. İleride “birikimlerimiz de milli, ee milli olan her şey milletindir” denirse benim çulum dahi yok kaybedecek, olanlar düşünsün. Ben uzun yıllar önce bir gazetenin aboneliğini kabul etmedim ve liderlerine söz söyledim diye ANKARA dan özel müfettişle ÖDÜLLENDİRİLİNCE, tüm birikimlerimi HAZİNEYE zaten teslim etmiştim. Maliyeye karşı açtığım haklı davamda “temyiz kararı ile birlikte” çok kısa sürede “ipimi çekmişlerdi” . Eee hep bizim tarlaya mı çökecekler? Biraz da adisyondan siz de payınızı alın be kardeşim. 

   İşte o zaman konuşuruz “uçuyor muyuz? Alçak mı sürünüyoruz? …