Bugüne bugün Filyos; artık küçük bir belde değildir
Bugüne bugün Filyos; Çaycuma’ya bağlı küçük bir bede olmaktan ötesindedir
Bugüne bugün Filyos; artık Enerji’ni başkentidir
Bugüne bugün Filyos; ülkemizin deniz ticaretinin en önemli bir mihenk taşıdır
Bugüne bugün Filyos; Filyıos liman Projesinin merkezidir.
Bugüne bugün Filyos; endüstri merkezidir
Bugüne bugün Filyos; birkaç yıl içinde on binlerce insana ev sahipliği yapacak olan bir yerleşim yeridir
Bugüne bugün Filyos; nüfusu belki de önümüzdeki 4-5 yıl içinde 30 binlere varacak olan bir belde
Bugüne bugün Filyos; Türkiye’ni gözbebeği olan Kanuni ve Fatin sondaj gemileri ile sismik araştırma gemilerine önümüzdeki 10 yıl boyunca ev sahipliği yapacak olan bir yerleşim birimimizdir
Bugüne bugün Filyos; ülkemizde şu anda tüm dikkatlerin üstünde toplanıldığı bir beldemizdir. Hatta dış ülkelerin pür dikkat izlediği , takip ettiği bir yer 
Bugüne bugün Filyos; Türkiye Petrolleri Ananim Ortaklığı (TPAO) tarafından rafineri inşa edilen bir yer
Bugüne bugün Filyos; Zonguldak’ımızın gözbebeği bir yerdir
Bugüne bugün Filyos; Liman projesi ile sadece ilimiz in değil, Kardemir ve Karabük açısından büyük bir Hayati önem arz ediyor. Bölgemiz açısından da büyük bir önem arz ediyor. 
Filyos limanı Kardemir'in Deniz açılan bir kapısı olacak. Liman ihtiyacı açıdan çok büyük bir sıkıntı da bu şekilde giderilmiş oldu. Sadece Kardemir değil elbette, tüm yatırımcılar açısından da, Filyos Deniz kapısı oluyor.
Filyos Liman projesinin başka bir özelliği daha var. Hükümetin acil eylem planında Türkiye'de 3 tane liman önerildi bunlardan birisi de Filyos limanıdır. Filyos liman neden önemlidir derseniz Kilyos imanıyla Karadeniz'deki Tuna nehri üzerinden Orta Avrupa'ya kadar bir ulaşım yolu var Dolayısıyla 20-30 tane ülkeye buradan Tuna nehri boyunca ihracat imkanı ortaya çıkıyor. Bu navlun ve lojistik açısından ihracatçılarımıza üreticilerde çok büyük avantajlar temin ediyor. Yani sıradan bir liman değil lojistik Merkez konumundadır. Bu şekilde Orta Avrupa'ya kadar uzanan bir kapı aralamış oluyor. Yani bir su yolu imkanı ortaya çıkmış oluyor. O açıdan çok önemli.
Bu sebeple bir kez daha Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ilgili bakanlara, siyasetçilerimize, emek veren herkese teşekkür ediyoruz.
Bölgemizde yaşanacak ekonomik gelişmelerden mutlak surette bölge halkı olarak nasibimizi alacağız
Bakın o bölgede şimdiden tüm oteller dolu. Filyos bölgesi her ne kadar coğrafi açıdan Zonguldak'ımıza ait olsa da Bartın ve Karabük’e de yaktın yer olması hasabiyle; Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin orta yerinde, 3 ilin ortak kulanım alanı oluyor. Bunlar bölgesel gelişim ve kalkınma açısından çok önemli gelişmelerdir. 
Bir Zonguldaklı olarak ben çok gurur duyuyorum çünkü 150 yıllık bir rüya gerçekleşti. Türkiye bunu başardı, bölgemiz başardı.
Zonguldak’ın, bölgemizin geleceği artık daha parlak

Tüm bu gelişmeleri alt alta koyarsak artık Filyos’ın bir belde olmaktan çıkarak bir an önce ilçe yapılmalıdır
Çünkü Filyos bunu hak ediyor
Bu arada Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal yaptığı açıklamada Filyos’un ilçe olması için dosyayı teslim ettiğini ifade etmesi çok güzel
Filyos’un ilçe olacak olması şimdiden hayırlı olsun diyorum

**
GÜNÜN SÖZÜ: Ömür bir masal gibidir, ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel yaşandığı önemlidir.