Doç. Dr. Ata Özkaya Kimdir?

Katıldığı programlarda ekonomi alanında yaptığı açıklamalarla sıkça gündeme gelen Ata Özkaya kimdir? Ata Özkaya hangi alanda çalışmalar göstermektedir? Doç. Dr. Ata Özkaya hangi Üniversitede çalışmaktadır? İşte ayrıntılar...

Ata Özkaya, yüksek öğrenimine İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği lisans programında başlamış ve bu alanda lisans derecesini almıştır. Daha sonra uluslararası telekomünikasyon sektöründe mühendislik olarak çalışmış ve bu alandaki deneyimini 4 yıl boyunca sürdürmüştür. Daha sonra eğitimine devam ederek önce Paris 1 Panthéon Sorbonne Üniversitesi'nde Sanayi İktisadi, Mikroekonomi ve Ekonometri konularında yüksek lisans derecesini tamamlamıştır. Daha sonra Galatasaray Üniversitesi İktisat Bölümü'nde İktisat Teorisi alanında yüksek lisans eğitimini sürdürmüş ve tamamlamıştır.

Ekonomi alanındaki doktorasını ise Paris 1 Panthéon Sorbonne Üniversitesi ve Nice Sophia Antipolis Üniversitesi'nin ortak yönetimi altında yapmıştır. Çalışma alanları arasında finansal krizlerin modellemesi, zaman serileri analizi, kaos teorisi, mali politikalar, ekonomik büyüme teorisi (endojen büyüme), Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme), ve oyun teorisi bulunmaktadır. Ayrıca, uluslararası "SSCI, SCI, SCI expanded" kategorisinde endekslenmiş akademik dergilerde birçok yayını bulunmaktadır. Bu bilgiler, Doç. Dr. Ata Özkaya'nın akademik ve profesyonel geçmişi hakkında daha detaylı bir anlayış sunmaktadır.

Akademik ve İdari Deneyimi

Ata Özkaya, 2018-2021 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat dalı bölüm başkanlığı yaptı. Bu sırada 2020 yılında Haliç Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü doçent doktorluğu yaptı ve sonrasında tekrardan Galatasaray Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat bölümünde doçent doktorluk yaptı ve hala da devam ediyor. Ayrıca yine Galatasaray Üniversitesi, Rektörlük, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyeliği görevini devam ettiriyor.

Yaptığı Tezler

2006 / Yüksek Lisans / Est-ce que la concurrence sur le marche de produit favorise l’innovation on non? / Galatasaray Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat (Yl) (Tezli)

2007 / Yüksek Lisans / A new approach for the epilepsy diagnosis and for the localization of epleptogenic brain regions / İstanbul Teknik Üniversitesi, Kurumlar Sosyolojisi, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği (Yl) (Tezli)

2011 / Doktora / Soutenabilité de la dette publique de la Turquie / Université De Nice-Sophia Antipolis, Makroekonomi Ve Uluslararası Finans Araştırmaları Merkezi

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2001 - MSSQL Database Programlama

2003 - C++ Bilgisayar Dili Programlama

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İktisat

İktisat Politikası

İktisat Teorisi

Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları

Ekonometri

Finans Ekonomisi

Bilgi Sistemleri, Haberleşme ve Kontrol Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Mühendislik ve Teknoloji

Editör: Mert Toruk