1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 96. yılı, Zonguldak'ın Kilimli ilçesi nde kutlandı.

Kutlamalara Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Sahil Güvenlik ve Bot Komutanlığı Personeli Ufuk Karakök, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Kilimli Belediyesi tarafından balıkçı barınağında düzenlenen kutlamalarda, yüzme, fiber bot motor ve kano yarışlarının yanı sıra geleneksel yağlı direkte bayrak kapma yarışması düzenlendi. 

Kutlamalarda romorkö su gösterisi yapıldı.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, "Çok güzel bir kalabalık var. Bu vatana, millete ve devlete sahip çıkan bir kitlenin olduğunu gösteriyor. Dosta düşmana sesleniyoruz; 'Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Kilimli sahip oldukça bu memleket batmayacaktır' diyoruz." dedi

Kilimli belediye Başkan akamil Aıtun'da, pandemi nedeniyle uzun zamandır Kabotaj Bayramı etkinliklerinin gerçekleştirilemediğini belirterek, "Göreve geldiğimiz günden beri tek sloganımız vardı. 'Kilimli'yi terk edilen değil, tercih edilen ilçe' hedefine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece yol, köprü yapmak değil, böyle etkinliklerle Kilimli'nin kabuğunu atmasını sağlamaktı. Bugün büyük bir adımı sizlerle atıyoruz. Önümüzdeki yıllarda çok daha coşkuyla kutlayacağımıza emin olabilirsiniz." dedi.

Folklör gösterisi düzenledi ve Kikutlamalar çeşitli yarışmalarla devam etti. Yüzme, fiber bot motor ve kano yarışlarında dereceye giren vatandaşlara çeşitli ödüller verildi. Yarışmalar, geleneksel yağlı direkte bayrak kapma yarışı ile sona erdi. Yarışmacılar, yağlı direğin ucunda bulunan Türk Bayrağı'nı alabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.  Cankut Alagöz, sürünerek ilerlediği direkte Türk Bayrağı'nı alarak büyük sevinç yaşadı. 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi