Değişimin adıdır Haziran. Bahar aylarından sonra gelen yaz günlerinin başlangıcıdır. Güzel duyguların mevsimidir. Örneğin bir çoğumuz bu günlerde aşık olmuşuzdur. Özlemle beklediğin yaz tatilidir Haziran. 
  Birkaç ağaç için kesildiği için değil, doğaya hoyratça saldırıldığı için insanların GEZİ DİRENİŞİNİ başlattığı aydır Haziran. Farklı düşünenlerden acaba kaçı gidip o parkta sevgilisiyle bir bankta oturup ağaçlardan gelen kuş seslerini dinleyip el ele tutuşmuştur? Yüreğinde doğa sevgisi, insan sevgisi hatta saygısı olmayanların algılayamayacağı dönemdir Haziran. 
  Sıradan bir sonbahar günü yada yazın herhangi bir gününden farkı vardır. Haziran; emeklerin sonucunu aldığınız aydır. Aylarca ders çalışıp başarıyla karnenizi aldığınızda tarifsiz bir mutluluğu da yaşarsınız. 
 Bağınızda bahçenizde gözünüz gibi baktığınız “kiraz, şeftali, erik,dut hatta bazı elma çeşitlerinin” ay sonuna doğru hasadı yapılır. Güney illerimizde adını tadını başka hiçbir yerde bulamayacağınız karpuzların toplanma mevsimidir. Güney Marmara ve Kuzey Eğe’de yetişen o nefis kavunların son kez sulandığı dönemdir. Çiftçi için ŞAMPİYONLAR LİĞİ finalidir Haziran ayı. 
 Aylarca gurbet yolu gözleyen yaşlı ninelerin, dedelerin tatilde torunlarını görme zamanıdır. Hazırlanan reçellerin, yağların peynirlerin balların büyük bir neşeyle sofraya getirildiği aydır Haziran. 
  Haziranda yalnızca güzel şeyler yaşanmaz . Büyük değişimler de olur. 20 yıl kulüp başkanlığı yapıp, bir türlü bırakamayan adama “ artık tamam” denir. Fenerbahçe ülkemizde yalnızca bir spor kulübü olarak değil, bir sivil toplum örgütü olarak da değerli bir camiadır. Yaptıkları bir çok işte “mesaj” taşır. Gelişimin; değişimden kaynaklandığını bilenler o mesajları gayet iyi okurlar. Pırıl pırıl isimlerin hem iş hem sosyal hayata “merhaba” dediği aydır Haziran. 
  Tarlalardan gelen ürün bereketi, doğanın bahar aylarında yaydığı o büyük enerjiyi harekete geçirme zamanıdır Haziran. 
  Özlemle beklenen her şeyin olması ihtimali en yüksek aydır. Büyük bir sessizliğin birden büyük bir koro ile türküler söyleyip, sokakların neşeyle dolacağı günlere gebedir Haziran.