Nasıl bir kentte yaşamak istiyorsunuz sorusunu sorduk bu kentte yaşamaya çalışan insanlara.

  Esnaf Çetin “kesinlikle güzel bir şehir beklentim var. Ne büyük şehir ne bütün şehir, Zonguldak coğrafi etkenlerden dolayı büyük olamaz belki ama güzel ve yaşanabilir bir şehir butik bir şehir olsa daha da kıymetlenir”

  Yaşar usta;” eski şehir düzeni çok daha güzeldi, kentin ortasında mini golf sahası bile vardı. Fenerde tenis kortları, deniz kulübü ve gezi yollarıyla harika bir şehirdik. Sözde şehre değer katıyorlar. Oysa eskisi bozulmasa hala güzel kalabilirdi Zonguldak.”

  İrfan bey;” Israrla şehri büyütme çabaları hep olumsuz sonuçlar doğuruyor. Resmi kurumları sözde şehrin dışına çıkardılar ama 5-10 sene sonra oralara da şehrin içinde kalan alanlar olacak. Şehri büyütmek böyle olmaz. Ticari alanlar, sanayi tesisleri şehrin uzağına yapılırsa hem trafik yoğunluğu azalır hem de boşalan yerler daha mantıklı değerlendirilebilir.”

  Emekli Servet; “ yıllarca yaşadığım şehri artık tanıyamıyorum. Nerede eski güzelim binalar. Fransızların yaptığı binalara baksınlar. Nerdeyse 100 yıl önce adamlar nasıl binalar yapmışlar. Şimdiki binalar beton yığını olmaktan öteye geçemeyen çirken yapılar. Estetik kaygısı değil rant kaygısının ağır bastığı bir şehirde yaşamak istemiyorum.”

  Ayşe hanım teyze; “ evladım yaşım neredeyse bu kentin yaşı kadar. Bak şimdi ucube bir hal alan bu şehir çok evvelden herkesin gıptayla baktığı güzel bir yerdi. Koca koca binalar yapmak şehri güzelleştirmiyor. Berbat oldu canım şehir.”

  Rıfat amca; kim yapıyor bu şehrin planlarını? Arada bir başka kentlere gidip baksınlar. Ecnebi ülkelerin şehirlerine bir baksınlar. Onların başarıp ta bizim yapamadığımız ne? “

   Bir çok kent sakinin benzer görüşleri var. Aslında değerli KANAL Z muhabirlerinin arada sokağa çıkıp bu soruyu sormaları çok yerinde olur. Zira insanlar kendilerine bu konuda soru sorulmadığı için çok öfkeliler. Yerel basın olarak bir anlam da görevimiz de bu konularda halkın neler düşündüğünü sormak ve yetkililere bu görüşleri ulaştırmak.