Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şubesi'nin kiracı olarak bulunduğu, üst katı hizmet binası, alt katı içkili lokal olarak kullanılan mülkiyeti devlete ait bina nihayet halka açılacak…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile MMO Zonguldak Şubesi arasındaki tahliye davası sonuçlandı, mahkeme tahliye kararı verdi, böylece sözkonusu binanın Zonguldak halkına açılmasının yolu da açılmış oldu.

Özetle söylemek gerekirse, onyıllarca üst tarafı 100 kişinin faydalanabildiği bu bina, bundan böyle 100 bin kişiye açılmış olacak.

MMO kendisine yeni ve daha donanımlı bir hizmet binası bulabilir, zaten Fener'de mülkiyeti kendilerine ait bir binaları da bulunuyor, aynı binada içkili lokalleri var, üstelik manzarası da son derece güzel…

Devlet, kendi mülkünde tasarruf etmek yetkisine sahiptir.

Devlete ait bir binanın kiraya verilmiş olması, kıyamete kadar kiracıda kalacak anlamına gelmez. Mülkiyet hakkı hem devlet, hem de özel kurum ve kişiler için en temel haklardan biridir. Mülkiyet sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, ya da tahliye konusu elbette hukuk kapsamında, gerektiğinde mahkeme kararı ile çözülür.

MMO binasının tahliye edilmesi konusunda devlet hukuk yoluna başvurdu, mahkeme karar verdi.

Bu karar 100 kişiyi üzse de, 100 bin kişiyi sevindirmiş durumdadır.

Şehrimiz sahil bandındaki MMO binası " Millet Kıraathanesi " haline dönüştürülmek suretiyle Zonguldak halkının tamamının faydalanacağı nezih bir mekan olarak hizmete açılacak.

Hayırlı-uğurlu olsun !..

Devletin mülkü, milletin mülkü olsun.