AK Parti bu seçimlere farklı ve doğru bir strateji ile giriyor…

Yerel seçimlerde Ak Parti'nin mevcut belediye başkanları yanında alternatif bir aday daha gösterilecek, aday belirlenmesi en az iki aday adayı üzerinden gerçekleştirilecek.

Sonuç olarak, halk kimi tercih ederse Ak Parti'nin belediye başkan adayı da o olacak.

Hem siyaseten, hem de demokratik anlamda doğru bir strateji…

Bu kapsamda, ilimizden Ak Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci, Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan, Devrek İlçe Başkanı Murat Durdubaş görevlerinden istifa ederek, adaylıklarını açıklamış oldular.

Kilimli'ye gelelim….

Sedat Demirci'nin Kilimli Belediye Başkanlığına aday adayı olması AK Parti bakımından tam isabet…

Geçen seçimi hatırlayalım….

AK Parti'nin seçim öncesinde Kilimli'de zafiyete düştüğü bir anda, Sedat Demirci ilçe başkanlığına atandı.

Kısa sürede seçim stratejisini belirleyip, partiyi derleyip toparlayan ve büyük ivme kazandıran Sedat Demirci, seçimin kazanılmasında birinci derecede etkili oldu.

Özetle söylemek gerekirse, bu seçimi Kamil Altun değil, Sedat Demirci kazandı.

Bu durumu, Kamil Altun'un yakın avanesi hariç Kilimli'de yaşayan herkes biliyor ve takdir ediyor.

2019 yerel seçiminde Kilimli'de AK Parti'nin siyasi amiri ve koordinasyonu sağlayan yöneticisi sıfatı ile Sedat Demirci'nin gösterdiği büyük başarı halen Kilimli halkının hafızasından silinmemiştir.

***

İktidar Partisi'nin belediye başkanı olmasının bütün avantajlarına rağmen, bu avantajları hiçbir şekilde değerlendiremeyip, koskoca 5 yılı boşa geçiren, bu süre içinde sık sık çeşitli şaibe söylentileri ile basına konu olan, Ak Parti'nin Kilimli'deki imajına gölge düşüren Kamil Altun'un "marifetlerinin" seçim günleri yaklaştıkça daha çok ortaya dökülmesi kuvvetle muhtemeldir.

AK Parti bu riski göze alabilir mi ?..

AK Parti'nin 2024 hedefleri, kazanılan belediyeleri kaybetmek değil, mevcutları muhafaza edip, kaybedilen belediyeleri geri almaktan ibarettir.

Mevcut belediye başkanları ile birlikte "alternatif" aday çıkarılması bunun göstergesi ve gereği olarak ortaya çıkıyor.

***

Sedat Demirci, görev yaptığı süre içinde son derece etkili ve başarılı bir ilçe başkanlığı gerçekleştirdi.

Kilimli'de partili-partisiz herkes tarafından sevilen-sayılan, harama, hileye-entrikaya tamah etmeyen, saygın ve dürüst bir işadamı, AK Parti'ye gönül vermiş bir siyaset insanı…

Kilimli'de devlet eliyle gerçekleştirilen yatırımların gerçekleşmesinde Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ile uyum ve koordinasyon içinde büyük çaba harcadı, özellikle Zonguldak-Kilimli arası Prof.Dr. Teoman Duralı tünellerinin yapım aşamasında bir "şantiye şefi" gibi çalışmaları yerinde inceledi, eksiklikleri tespit etti, öyle ki, zamanında yerine konulmamış yön tabelaları konusunda bile yüklenici firmayı uyardı.

Siyasi çalışmalara ağırlık verdi, teşkilatları ayakta tuttu, AK Parti İl Başkanlığı ve milletvekilleri ile sürekli diyalog halinde partisini seçime hazır duruma getirdi.

Yerel seçimler, AK Parti için büyük önem taşıyor.

Bu yüzden AK Parti, Kilimli'yi "emin ellere" teslim etmek durumumdadır.

Tez zamanda "şaibe rekoru" kırmış olanlara değil…

Erhan ÇAKMAK