İş insanı İsmail Ofluoğlu, ithal kömüre gelen teşvik nedeniyle zor günler geçiren yerli kömür üreticisi özel maden işletme sahiplerine birlikte hareket ederek, “Zonguldak Belediyesi ve Özel İdare üzerinden dev şirketlere kömür satalım” önerisini dile getirdi.
Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek projesini açıklayan İsmail Ofluoğlu’nun bu sözleri Zonguldak’ta büyük bir heyecana sebep oldu
Türkiye’de dev enerji şirketlerine İl Özel İdare ve Zonguldak Belediyesi şirketi üzerinden kömür satılabileceğini öneren İsmail Ofluoğlu, bu sayede rödevanslı işletmelerde çalışacak işçi sayısının 6 binin üzerine çıkacağını ve bu sayede de şehir ekonomisine olan katkının 1 milyar liranın üstüne çıkacağını ifade etti.
Bu kadar da değil, artı olarak sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler için yıllık 40 milyon liralık bir fon oluşacağına da dikkat çekti.
Sayın İsmail Ofluoğlu’nun da dediği gibi; 
Şu an itibari ile rödevanslı sahalar eli ile üretilen yıllık kömür üretimi miktarı yaklaşık 1 milyon ton iken bu düzenlemeler sonrası yaklaşık olarak iki katına çıkması sağlanarak yıllık üretim miktarımız yaklaşık 2 milyon ton olacak. 
Şehrimiz ithal kömürün merkezi olmaktan kısmen çıkacak. Devletimizin enerjide dışa olan bağımlılığı kısmen ortadan kalkmış olacak. 
Yaklaşık 3 bin kişi işsizlikle karşı karşıya kalmaktan kurtulacak ve sağlanan teşvikler sayesinde yaklaşık 3 bin kişi daha istihdam edilmiş olacak. 
Kurulan rödevanslı işletmeciler birliği vasıtası ile kömür alıcı ve satıcılarından ton başı 10 TL gibi bir katkı ücreti alınarak şehrin sosyo-ekonomik kalkınması için bir fon oluşturabilmiş olacaktır.
Bunda daha güzel ne olabilir ki
Bu projenin Valilik ve Zonguldak Belediyesi tarafından hayate geçirilmesinin önünde bir engel bulunduğunu hiç zannetmiyorum.
Dünkü Vali Mustafa tutulmaz ziyaretin ardından bugün de Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Vali Tutulmaz’ı makamımda ziyaret etti.
Bizler bu ziyareti  İsmail Ofluoğlu’nun önerisinin masaya yatırılması ve değerlendirilmesi olarak algıladık. İnşallah ta öyledir. Rödevans sektörü şu an büyük bir zorluk yaşıyor.
Geçtiğimiz günlerde ZTSO’da muht arlarla bir araya gelen Rödevans sektörünü temsilcileri siyasilere ve bürokrasiye gereken mesajı verdiler.
Ve siyasilerinde bu mesajı aldıklarına eminiz.
Zonguldak’ta hiç bin siyasi 3 bin kişini işsiz kalmasına seyirci kalamaz, sessiz kalamaz ve herkes elinden geleni yapmak zorunda
Ayrıca, EPDK’nın linyit işletmeciliği baz alarak uygulamış olduğu hatalı uygulamanın ortadan kaldırılması ve taşkömürü üretim maliyetlerinin gözden geçirilerek teşvik oranlarını yeniden belirlenmesi de kesinlikle şart. Devletimizin yeraltı işletmelerine yönelik açıklamış olduğu ikinci asgari ücretin birini devlet karşılayacak sözlerine rağmen şu anda verilen teşvik ise bir asgari ücretin yüzde 30’unu karşılanmıyor. Bu teşvikin acilen bir asgari ücrete tamamlanması gerekiyor. Ton başı üretim için ödenen işletmelerimizin belini büken rödevans bedelinin 50 TL gibi bir ücret ile sabitlenmesi veya rödevansçıların da ruhsat sahibi konumuna getirilmese şart

**
HAKAN YEŞİL’İ KUTLUYORUM

17 Kasım 1946 tarihinde kurulan Genel Maden İşçileri Sendikası'nın ( GMİS) 12.Olağan Genel Kurulu bugün yapılacak.
Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek olan kongreye Mevcut Genel Başkan Hakan Yeşil'in genel başkan adayı olarak katılıyor. Genel Başkanlık için İsa Mutlu ve Tayfun Demir'in desteğini alan Hakan Yeşil’in ikinci kez genel başkan seçileceği kesin. 
Genel Kurul'da, Hakan Yeşil, İsa Mutlu ve Tayfun Demir'in yönetim kurulu üyeliklerini muhafaza ediyorlar ancak her genel kurulda yaşanan isim değişikliği b genel kurulda da yaşanacak. Volkan Yıldız ve Ertan Kaya yerine yeni isimler göreve geliyor. Kozlu’dan ve Karadon’dan seçimler kazanan iki isim genel merkezde göreve başlayacaklar.
Dediğim gibi Hakan Yeşil ve ekibini şimdiden kutluyorum,
GMİS’te göreve gelecek olan yeni yönetimin önünde zorlu bir sınav var. Kuruma işçi aldırılması yönünde çalışmalarını daha da arttırmaları gerekiyor.
Mayıs ayında gerçekleşecek olan seçimler bunun için büyük bir fırsat aslında
Hükümet TTK’ya işçi alarak Zonguldak’tan oy alabilmek için işçi alım taleplerine olumlu bakacağını ümit ediyoruz.


**

SOKAK KÖPEKLERİ DEHŞETİ..

Tabi ki hayvanları seviyoruz
Onlara karşı sempati duyuyoruz
Ancak kimse kusura bakmasın da sokak ta insanlar yürüyemez hale geldi
İnsanlar korku içerisinde kalıyor
Duyuyor ve izliyoruz
Sokak köpeklerinin saldırısıyla ölen insan sayısı her gün artıyor
Özellikle savunmasız küçük çocuklar sokak hayvanların en büyük hedefi durumunda
Bu sorun toplumda büyük rahatsızlığa neden oluyor
Yerel yönetimler bu konuda bir çözüm bulmalı

**
ZONGULDAK BELEDİYESi’NE TOGG YAKIŞIR

Zonguldak Belediyesi’ni Şubat ayı birinci birleşiminde yerli ve mili otomobilimiz olan SUV motel elektrikli TOGG aracı alınması görüşüldü ve madde plan bütçe komisyonuna havale edildi.
İkinci birleşimde TOGG alım kararı oy çokluğu ile yürürlüğe girecek.
CHP İl Başkanı Murat Pulat TOGG alımına red oyu vereceklerini belirtti. Zaten evet deseydiler sürpriz olurdu.
Benim şahsi görüşüm Zonguldak Belediyesi’ne TOGG yakışır
Hele hele bunu makam aracı olarak kullanırsa daha da mükemmel olur

**
GÜNÜN SÖZÜ: "Güzeli güzel yapan edeptir, edep ise güzeli sevmeye sebeptir." (Mevlana)