Evet Sevgili Okuyucular,

“ Neler oluyor hayatta,

Bir de şu rüya gerçek olsa olsa,

Sabah olup uyanınca her şey yine aynı kalsa. “

Şimdi ne alaka ya da nereden esti bu şarkı gibilerinden düşünebilirsiniz,

Tabii ki de haklısınız; “ Biraz bodoslama girdim mevzuya “

Çok gezen ( tabii yerel bazda bölgesel kısa mesafeli geziler ) ve elimden geldiğince çok fazla insanla sohbet eden biriyimdir; siyaseti ve siyaset sohbetini de çok severim.  Genelde gündüz vakitlerinde benden yaş olarak büyüklerimle akşam vakitlerinde ise emsallerim ve genç kardeşlerimle sohbetler ediyorum.

İnsanların çok fazla dertleri sıkıntıları var ve olayı 31 Mart Yerel Seçimlerine bağlıyorlar;

Kimileri “ Bize böyle böyle dedi ama yapmadı, yok şöyle sözler verdi tutmadı “ derken

Kimileri de “ 31 Mart öncesi sabah akşam arayan insanlar şimdi telefonlarımıza bile bakmıyor “ diye söylemlerde bulunuyorlar.

Olayın en garibi ise bu kişilerin çoğu 31 Mart öncesinde benimle konuşmayıp neredeyse zar zor selam veriyordular… ( Beni takip edenler bir siyasi partinin ilçe teşkilatında görev aldığımı da bilirler, köşelerimde taraf tutmadan, objektif şekilde halkımızın ve toplumumuzun sorunlarını dile getirmeye çalıştığımı da bilirler. )

Hem basın ayağım hem de siyaset ayağım olduğu için yerel seçimlerden önce iki kelam söz etmeye çekinen kişiler şimdilerde kendilerine dert ortağı yapmaya çalışıyorlar. “ Bana söz verdi ama yapmadı “ diyor. Arkadaş nereden bileyim ben “ Cidden söz verdiler mi, seni salladılar mı, sen beni mi yiyorsun ya da daha önce aynı sözlerle kaç kere kandırıldın? “

İnanın bazen insanlarımıza kızsam da sessiz de kalamıyorum; daha önceden aynı sözlerle kaç kere kandırıldın neden akıllanmıyorsun diyemiyorum da. 

Çok üzülüyorum; insanların, duyguların ve umutların kullanılmasına,

Ciddi ciddi çok üzülüyorum…

İnsanlarımızın kişisel beklentiler karşılığında tercihte bulunması yolunun bir an önce değiştirmesi gerektiği konusunda hepimiz hemfikirizdir zaten. Tabii bütün suçu da insanlarımıza atmamak lazım; onlara umut veren, sözler veren kişilere de bir çift söz söylemek bizlerin boynumuzun borcudur.

Buradan Anayasamızın 67. Maddesiyle Seçme ve Seçilme Hakkına sahip olan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum;

Seçenin bireysel beklentiler, çıkarlar ya da hediyeler, ikramlar karşılığında değil de memleket – vatan menfaatine göre tercihte bulunmasını,

( BİREYSEL DEĞİL MEMLEKET MENFAATİ )

Seçilenin de seçilmek için insanların zaaflarını kullanarak, onlara tutamayacağın sözler vererek, umut verip göz boyayarak değil de dürüstlükleri, karakterleri, memleket sevdaları ve halkımıza hizmet arzusuyla oy istemlerini;

( TUTAMAYACAĞINIZ DEĞİL YERİNE GETİRECEĞİNİZ SÖZLER )

ÖNEMLE RİCA EDİYORUM.

Sevgi ve Saygılarımla…