Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, yıllardır çıktığı programlarda, sosyal mecralarda, elinden geldiği her ortamda adeta bangır bangır bağırdı!!!  Amiyane tabirle dilinde tüy bitti söylemekten!
-‘Acilen Ruh Sağlığı Yasası istiyoruz. Acilen her ilin nüfusa oranına göre Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve AMATEM istiyoruz. Acilen! Acilen! Acilen!’… diye…
Peki neden mi Ruh Sağlığı Yasası?… 
Çünkü; 
Hatırlarsanız İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nu…
Kliniğine gelen çocuklara, hastanede verilen ketamin isimli ilacı, hayvanlarda kullanılan doz oranında çocuklara vermiş, onların çoklu kişilikleri olduğunu ve aile bireylerinin tacizine uğradıklarını telkin ederek, ikna etmiş, akabinde çocuklara ebeveynlerini zehirleyip öldürtmeye çalışmıştır! Kolu ağrıdığı için ailesine şikayette bulunan çocuk, doktorun çocuklarına ilaç verdiğini anlaması üzerine, ailenin açtığı dava sonrası ortaya çıkmıştı bu olay… Bu sadece bir örnekti. Bildiğimiz, bilmediğimiz niceleri… Kısacası ruh sağlıkları yerinde midir sorusunun cevabı devlet kanalıyla cevaplanmalıdır… Tüm psikolojik danışmanlar, psikiyatristler, psikiyatri hemşireleri, klinik psikologlar, psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları ve diğerleri… Bir arada hareket edip desteklemekte fayda var. Zira ‘Kent yaşamı içinde ruhen sağlıklı kalmak mümkün değildir.’ Her gün artan şiddet, pahalılık ve yabancıların çoğaldığı şeytan üçgenini düşününce…
 
Peki neden mi her ilin nüfus oranına göre Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve AMATEM ?... 
Çünkü;
Kısa ve net yer kalmadı!!! Yer yok!

Hatırlarsınız Ege Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Yusuf Yılmaz, boşanma aşamasında olduğu Doç. Dr. Derya Uzelli Yılmaz’ı ağır yaralarken, 4 yaşındaki kızı Linda ve kayınvalidesi Dilek Uzelli’yi öldürdükten sonra intihar etmişti.
Esenyurt’ta bir şahıs, sokak sokak gezerek 11 kişiyi bıçaklamıştı.
TÜİK’in verilerine, Türkiye’de 2 milyon 525 gencin ne okuduğu nede çalıştığı bilgisine rastlanmadı. Bu demektir ki gençlerin %20 si ne okuyor ne çalışıyor. Bu gençler iyi değil! Bu gençler ne yapıyor sizce?
İnsanların sosyal mecralardan hiçte normal olmayan videolar çekme uğruna kendilerini rezil etme boyutlarına düşmeleri de bir nevi ruhsal olarak iyi olmadıklarının göstergeleri değilde nedir?
Gece uyuyamayanların sayısının artmasını da ekleyelim. Zira gece uyuyamamak zeka yüksekliği göstergesi değil, bir psikiyatrik hastalığın ön habercisidir. (bknz. Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli)
Sabah programlarında boy boy gösterilen şiddet, cinayet haberleri.
Trafikte çok kolay birbirlerine silah çekmeler, kolay öfkelenmeler, bağımlılıkların artması, alkol, uyuşturucu… Liste uzar gider aslında örnekleriyle hemde.
Bu işe bir dur demez, gerekli önlemleri almaz isek güzel yüzlü kurbanlar çoğalacak. İnsanlar iyi değil hem de hiç iyi değil!. Sağlık Bakanlığı nedense üzerine düşen vazifeleri yerine getirmekten çok uzak bir tavır içerisinde. İnsanlar hastalarını yatıracak hastane bulamıyor, yatması gereken hastaları ise salıveriyor… İş yine bizlere düştü anlayacağınız. Büyük bir güç oluşturmak zorundayız. Sosyal mecralardan #HerİleRuhveSinirHastalıklarıHastanesi #amatem # ile gündem yaratmak için desteklerinizi bekliyorum. Bir şekilde geçte kalınsa bir şey yapmak zorundayız. Bugün başlarsak meyvelerini çocuklarımız veya torunlarımız yiyecektir. Lütfen duyarlı olalım. Haydi, hemen şimdi!!!
Bu yasa hemen çıkmalı! Bu hastaneler hemen yapılmaya başlanmalıdır!