2020 Şubat ayı sonu itibariyle Dünya nüfusu 7 milyar 767 milyon 500 bin kişi.  Yaşlı Dünya için çok ciddi bir sayı. Dünya nüfusunun artış oranına karşılık Dünya kaynakları tam tersi yönde hızla azalıyor. En olumsuz verilerden biri, bu yılın ilk iki ayında erezyonun yok ettiği toprak miktarı 1 112 221 hektar. Yine yalnızca bu yılın ilk iki ayında çölleşen toprak miktarı 1 milyon 906 bin 350 hektar. 

  Dünyayı idare ettiğini iddia eden liderlerin aslında çok başarısız olduklarının ilk karnesi az önce yukarıda okuduğunuz sayılar. Daha yaşanası bir Dünya özlemimizden neredeyse yaşamaya fırsat bulamayacağımız bir Dünya ya doğru koşar adım gidiyoruz. 

   Daha vahim rakamlar var. İnsan olanın yemek yerken iştahını kesecek türden veriler bunlar. Dünya’daki aç insan sayısı 841 milyon 156 bin 750. Masaya konan yemeğe burnunu kıvıran evlatlarımıza bu sayıda insanın değil öyle bir masada yemeği, tek bir gıda zerresine dahi ulaşamadığını anlatın, tabi ki elindeki akıllı telefondan bir iki dakika kafasını kaldırabilirse. 

  Siz bu satırları okurken bugün evet bugün yalnızca 24 saat içinde Dünya üzerinde açlıktan ölen insan sayısı 30 bin 50. Her gün neredeyse küçük bir ilçe nüfusu kadar insan Dünyada bunca debdebeye rağmen açlıktan ölüyor. Sonra cep telefonlarına mesaj atıyorlar “ Mübarek 3 aylar hayırlı olsun” tebrikler. İşin kolayını nasılda bulmuşuz. Yolla bir mesaj “ CENNETİN sana gelsin” … Bu açlığın , bu yağmanın bu talanın hesabını “akıl almaz KAİNATI yaratan ALLAH sormaz mı? Açlıktan ölen tek bir insanın hesabı sorulmayacak mı? (Cahiliye devrinde )“Diri diri toprağa gömülen kız çocuğuna hangi suçtan ötürü öldürüldüğü sorulduğu zaman “( Tekvir suresi 8/9)ayeti günümüze hiç mi mesaj yollamıyor? 

  Okurken bir sayı olarak gözümüze çarpan ama aslında daha ilk rakamda büyük bir dramın haberini veren bir veriyi daha paylaşayım sizlerle yalnızca son iki ayda Dünyada 5 yaş altında ölen çocuk sayısı 1 milyon 217 bin 309. Her biri bir ailenin belki de son umudu belki de gelecekle ilgili tek beklentisiyken hayata gözlerini yuman 1 milyon 217 bin 309 çocuk. 

  Sizce mübarek Ramazan ayında lüks sofralarda verilecek iftar yemeklerinin İLAHİ KATTA bir karşılığı olacak mıdır? 

   Aklıma yine yüce Kuran’dan, Furkan suresi 63. ayet geldi” cahillerle tartışma” ! 

  Daha bir çok rakamsal veri var ama az önce yazdıklarımdan sonra bence hiç birinin bir anlamı yok. Zaten anlamı olanları insanoğlu kendi elleriyle paramparça ediyor.