Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ve Türkiyem Vakfı tarafından Zonguldak'ta Saime Toptan Sosyal Bilim Lisesi'nin "Bu Vatan Kimin" konulu şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen şiir dinletisine, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) üyesi, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Saime Toptan, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr Ömer Selim Alan'ın eşi Ceyda Alan, Şair Yazar İlter Yeşilay, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Veli Köktürk ve davetliler ile lise öğrencileri katıldı.

Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri "Çırpınırdı Karadeniz" türküsünü koro halinde seslendirildi.
Türkü dinletisinin ardından yine Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri "Bu Vatan Kimin" konulu şiir dinletisini gerçekleştirdi.

Şair İlter Yeşilay'ın şiir dinletisi ilgiyle izlendi.

Şair İlter Yeşilay öğrencilerle düet yaptı.

Saime Toptan Sosyal Bilimler lisesi öğrencilerinin muhteşem İstiklal Marşı Oratoryosu alkışlandı.

Program sonunda karşılıklı ödüller takdim edildi ve Türk bayrağı açıldı.


MUSTAFA TUTLMAZ: VATANIMIZIN HANGİ ŞARTLARDA KAZANILDIĞINI TOPLUM OLARAK UNUTMAMALIYIZ...

Vali Mustafa Tutulmaz, "Şiirle, konuşmayla, oratoryo ile vatan sevgisini bize tekrar hatırlattılar. Evet biz Türk milleti olarak vatanımızı sonuna kadar severiz canımız pahasına da olsa bu vatanı kimseye bırakmayız ancak zaman zaman vatanımızın hangi şartlarda kazanıldığını toplum olarak unutabiliyoruz. Vatan sevgisinden uzak bir hayata kaptırırsak kendimizi bilin ki büyük sıkıntılar yaşarız. Yanı başımızda Suriye'de ve Irak'ta  ve Ukrayna 'da yaşananları hepimiz biliyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz" dedi.

KÖKSAL TOPTAN: ZORLU MÜCADELELERLE ELDE ETTİĞİMİZ TOPRAKLARIMIZIN DEĞERİNİ ÇOK İYİ BİLMELİYİZ...

Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan'da yaptığı konuşmada, "Burda geçmişe götüren heyecanlandıran düşündüren özlemini çektiğimiz bir ortam yaratıldı. Bu ortamı yaratan değerli konuklarımız başka İlter hanımefendi olmak üzere Zübeyde hanım'a Sayın valimize, muhterem eşlerine ve çalışkan üretken Milli Eğitim müdürüne çok teşekkür ediyorum
Suriye Ukrayna'da yaşananları  bizim örnek almamız lazım ve  unutmamız lazım. Türkiye geçen binlerce yıllık tarihinden günümüze süzülerek geldik. 
İlker Hanım'ın şiirlerin de ifade ettikleri gibi zorlu mücadele sonucu elde edilmiş topraklarımızın  değerini iyi bilmeli ve ülkemizi gelecek yıllara gelecek asırlara daha güçlü şekilde taşımasını iyi bilmeliyiz. Bugünü gördükten sonra geleceğimiz olan bu gençlerle daha güçlü bir Türkiye olacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

SAİME TOPTAN: ÇOK GÜZEL DUYGULARI BİR ARADA YAŞADIK...

Saime Toptan; "Bizi son derecede ümitlendiren çok güzel bir etkinlikti ve bu etkinliklerin devamını diliyoruz. emeği geçen Bütün öğrencilerimizi onları hazırlayan değerli öğretmenlerimizi yürekten gelen sevgimle kutluyorum. İnanmış güvenmiş ve söz vermiş gençler olarak hepinİzi  bağrıma basıyor ve  sevgiyle kucaklıyorum.çok gğzel duyguları bir arada yaşadık bunun için çok mutluyuz." ifadesini kullandı.


Şiir dinletisi toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz