Medyascope köşe yazarlarından Seren Selvin Korkmaz, the Economist, the Wall Street Journal, Financial Times, Deutsche Welle, Al-Monitor, Euronews, Halk TV, Habertürk gibi ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarına sıklıkla görünmesi ile popülerliği artmış ve herkesçe kim olduğu araştırılmaya başlanmıştı. Peki Seren Selvin Korkmaz kimdir? Seren Selvin Korkmaz nerede eğitim gördü? Seren Selvin Korkmaz nereli? Seren Selvin Korkmaz kaç yaşında? İşte ayrıntılar…

Seren Selvin Korkmaz kimdir?

Seren Selvin Korkmaz, IstanPol’ün kurucularındandır ve 2018 yılından bu yana genel direktörlük görevini yürütmektedir. Korkmaz aynı zamanda Washington merkezli düşünce kuruluşları olan Orta Doğu Enstitüsü’nde (Middle East Institute) Türkiye Uzmanı olarak, Alman Marshall Fonu’nda (German Marshall Fund of the U.S.) ise Marshall Memorial Fellow olarak yer almaktadır. Akademik çalışmalarını ise Stockholm Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi’nde sürdürmekte, Türkiye ve Ortadoğu Siyaseti üzerine ders vermektedir.

Seren Selvin Korkmaz Boğaziçi Üniversitesi

Korkmaz, lisans ve yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden almıştır. Fox International Fellowship kapsamında Yale Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalışmış, liderlik ve politika önerileri geliştirme üzerine eğitimler almıştır. 2013 yılından bu yana çeşitli sivil toplum kuruluşları ve araştırma merkezlerinde araştırmacı ve yönetici olarak görev yapmıştır. Avusturya merkezli Avrupa Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün (PS:EUROPE) de kurucusu olan Korkmaz, 2017 yılına kadar enstitünün Türkiye direktörlüğü görevini yürütmüştür.

Dünyada yükselen popülizme karşı başarı kazanan siyasal programları ve kampanyaları Türkiye’deki yerel dinamiklere uyarlamaktadır. Çalışma alanlarına dair the Economist, the Wall Street Journal, Financial Times, Deutsche Welle, Al-Monitor, Euronews, Halk TV, Habertürk gibi ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarına sıklıkla görüş bildirmekte, Medyascope’ta köşe yazıları yazmaktadır. Aralarında Stanford University, German Marshall Fund of the U.S., Delphi Economic Forum ve TUSİAD’ın bulunduğu pek çok kurum tarafından konuşmacı olarak davet edilmiştir.

Editör: Mert Toruk