NATO Genel Sekreteri Rasmussen’in atamış olduğu 10 kişilik uluslararası politika uzmanları grubunun üyesi olan Sinan Ülgen’in kim olduğu merak konusu. Peki Sinan Ülgen kimdir? Sinan Ülgen nerede eğitim gördü? Sinan Ülgen nereli? Sinan Ülgen kaç yaşında? İşte tüm merak edilenler…

Sinan Ülgen kimdir?

1987 yılında Virginia Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri ve ekonomi alanlarında çift ana dal yaparak mezun olan Sinan Ülgen, eğitimine Avrupa Koleji'nde yüksek lisans yaparak devam etti ve 1990 yılında Avrupa ekonomik entegrasyonu konusunda yüksek lisans derecesini aldı. Ardından, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nda kariyer diplomat olarak göreve başladı.

Sinan Ülgen İstanbul Ekonomi Danışmanlık

1992'de Brüksel'de Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'ne atanarak Türkiye-AB gümrük birliği anlaşması müzakerelerine katıldı. Ayrıca, İstanbul Ekonomi Danışmanlık firmasının kurucu ve yönetici ortağı olarak da aktif bir şekilde çalışmaktadır.

Sinan Ülgen EDAM

Sinan Ülgen'in firması, uluslararası şirketlerin piyasaya giriş stratejileri, Türkiye ile ilgili siyasi ve ekonomik riskler ve mevzuat konularına odaklanmaktadır. Aynı zamanda, İstanbul merkezli Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi'nin (EDAM) yönetim kurulu başkanıdır ve Brüksel'deki Carnegie Europe'ta misafir araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları ve görüş yazıları, Carnegie Endowment for International Peace, Center for European Policy Studies, Center for European Reform, Atlantic Council, German Marshall Fund, Brookings ve World Economic Forum gibi saygın kuruluşlar tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca, Le Figaro, Financial Times, Wall Street Journal, European Voice, Project Syndicate ve Uluslararası New York Times gibi önemli gazetelerde yazılarına yer verilmiştir.

Sinan Ülgen NATO

Ülgen aynı zamanda Türkiye-AB ilişkileri üzerine Kemal Derviş ile kaleme aldıkları bir kitabın ortak yazarıdır ve uluslararası basında Türkiye'ye dair gelişmeler konusundaki görüşleri sıkça takip edilmektedir. Ülgen ayrıca, Roma'daki NATO Savunma Koleji'nin akademik danışma kurulunda görev yapmış, World Economic Forum'un Avrupa Konseyi üyeliği görevini üstlenmiş ve NATO Genel Sekreteri Rasmussen tarafından oluşturulan bir uluslararası politika uzmanları oluşumunun parçası olmuştur.

Editör: Mert Toruk