Kilo kaybı amacıyla çıktığımız bu yolda ilk hatayı farklı hikayelerle kazandığımız kiloyu, aynı diyet listeleriyle kaybetmeye çalışmakla yapıyoruz. Arama motorlarından bulduğumuz listelerle, yağ yakıcı etkiye sahip olduğu belirtilerek pazarlanan bitki çaylarıyla ya da metabolik düzeninizi altüst eden zayıflattığı söylenen haplarla doğru sonuçlar elde edemeyiz. Bu süreçler sizin çoğunlukla sonunda kilo kazandığınız bir kısır döngüye girmenize yol açar. Aynı zamanda sağlıklı bir şekilde kilo kaybı yaşamanıza engel oluşturup bağışıklığınızı olumsuz etkiler. Diyette olmaktan sizi korkutup sosyal hayatınıza engel olması gerekiyormuş hissine kapılmanıza neden olur. Böylece bir diyet hikayeniz daha başarısızlıkla sonuçlanır…
Gelelim çözümlere; öncelikle diyet listesi araştırılıp bulunmaz, diyeti diyetisyen yazar :)  
Ekmeği hayatımızdan çıkarmamız gerektiği, bu araştırıp bulduğumuz diyet listelerinin en önde gelen ortak özelliği. Beynimizin yakıtı olan ve enerji ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşıladığımız karbonhidratlara küsülmemelidir. Besin gruplarını ani bir kararla hayatımızdan çıkarmak o besine bağımlılığımızı arttırır ve yönetilemeyen açlık krizleriyle birlikte yoğun kalori alımına sebep olur.
Sinirli ruh hali, düşük kaloriyle beslenmeye rağmen kilo kaybedememe, kilo kaybının bir anda durması, kendinizi halsiz hissetmeniz ya da bağırsak düzeninizin olumsuz yönde değişmesi karbonhidratlardan eksik beslendiğinizin bir göstergesi olabilir. Küçük sayılabilen bu belirtiler ilerde geri dönüşsüz sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu sebeple diyet düzeniniz besin ögelerimizi dengeli şekilde içermelidir. Karbonhidrat, yağ ve proteini çeşitli kaynaklarından size uygun porsiyonlarda tüketmek hem daha sağlıklı kilo vermenize hem de verdiğiniz kiloyu korumanızda çok etkilidir.

Sizin için en uygun beslenme programı; biyokimyasal bulgularınız baz alınarak diyetisyeniniz eşliğinde size özel hazırlanmış ve onunla mutlu hissettiğiniz beslenme düzeninizdir.

                                                                                                                                                             Sağlıklı günler…