Tüm Dünya’yı etkisi altına alan CORONAVİRÜS (Covid-19) salgının artık iyi niyet dilekleri ve temennilerle düzelemeyeceğini Dünya liderleri de kabul etmiş durumdalar. Sanıyorum önceleri olayı ciddiye almamaları yüzünden özellikle A.B.D. ve Avrupa’nın güçlü ülkeleri de bu salgından dolayı büyük insan kayıpları yaşıyor. 

  Okulların tatil edilmesini “ iyi bir seyahat fırsatı olarak görenlerin” ya da ölürüm de Umre yolundan dönmem diyenlerin bilinçsiz hareketleri yüzünden şimdi büyük hasarlara yol açması kaçınılmazdı. Avrupa ve A.B.D.  kendi sorunlarını nasıl çözer bilemem ama bizler hala bu büyük salgının ciddiyetini kavramış değiliz gibi geliyor.

  Normal hayatın akışı gibi bir durum beklentisinden uzaklaşmamız hatta bir Dünya savaşı var gibi davranmamız gerekiyor. Özellikle “sağlık sektöründe ve gıda alanında “ çalışanlar hariç hiç kimsenin “çok acil ve gereklilik olmadıkça sokağa çıkmaması gerekiyor”. Bunun için bir yasa çıkmasını beklemek çok daha büyük bir hata olacaktır. 

  Siyasetçiler; doğaları gereği ve biraz da bir sonraki seçimleri düşünerek bir yaklaşım içinde olabilirler. Sizler önce kişisel sağlığınız sonra aileniz ve yakın çevrenizi düşünerek hareket etmelisiniz. Unutmayın kaybedilecek olan “sizin hayatınızdır” . Bir yasa veya bir uyarı beklemek telafisi imkansız sorunlar doğurabilir. Kaldı ki bir çok bilim insanı hemen hemen her gün bir çok televizyon kanalında bu tip uyarıları yapıyorlar. 

  Elbette her ailenin yaşlısı var, bakıma muhtaç olanı ve sokağa çıkıp kendi ihtiyaçlarını giderme yasağına takılanları var. Bu tip ihtiyaçlar için her aileden yalnızca bir kişinin ve hızlı davranarak ve haftada en çok 2 kere “ gıda ve diğer ihtiyaçlar için” sokağa çıkıp bir an önce gereken alış verişi yapıp hemen kendi evine dönmesi artık tercih değil zarurettir. 

  Bazı sosyal medyada veya televizyon kanallarında ortaya atılan “CORONAVİRÜSE “ büyük çözüm, “aşı geliştirildi” “ İmmun plazma çözümü” “ sıtma ilacı CORONA yı yendi” gibi haberlerin/paylaşımların temelde bir doğruluk payı olsa dahi bunların bugün hasta yatağında olanlara büyük bir tedavi imkanı sağlamadığını da unutmamız gerekiyor. 

  Yani çaresi bulundu hadi kendimizi sokağa atalım, havalar düzeldi “zaten CORONA sıcak havada yaşayamıyormuş” gibi “züğürt tesellisi “ düşüncelerden uzak, SAĞLIK BAKANLIĞININ ve yalnızca BİLİM İNSANLARININ uyarılarıyla hareket etmek zorundayız. Olayın ciddiyetini hastalığa kapılmadan kavrayabilirsek bu büyük sorundan en az hasarla çıkacağımızı umut etmekten başka bir yol görünmüyor.