Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Başkanı Necdet Tıskaoğlu, Zonguldak’ta sanayicilerin önünde en büyük engelin yer sorunu olduğunu söyledi. ZONSİAD Başkanı Necdet Tıskaoğlu, Dedeman Otel’de Cumartesi günü düzenlediği toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.
Ben öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında kutlama amaçlı olarak düzenlenen bir etkinlik için Tıskaoğlu’n kutluyorum. Ve geçelim söylediklerine,
Tıskaoğlu eve dönüş projesinden bahsetti. Yani Eve dönüş projesi çok önemli bir proje ve bu sadece Zonguldak için değil tüm ülke için çok önemli. 
Tıskaoğlu diyor ki;
Büyükşehirlerde bir doymuşluk var. Ama önemli taşra kentlerde iş sahalarının genişlemesi şarttır. İnsanlar doğdukları yerlerde ekmek yemek istiyorlar. Burası madenci şehri. Bizlerde madenci çocukları, torunlarıyız. Madenden başka bir şeyi olmayan şehir olmaktan öte daha başka firmalar ile anılan şehirde olması lazım. O anlamda da ilçelerdeki OSB’lerin önemli olduğunu düşünüyorum. Limanımız var. Karayolumuz çok güzel. Tren yolumuz var. Ama bunu neden değerlendiremiyoruz? Buraya bir ana sanayi şarttır ve sanayinin Zonguldak’ta olması demek en az 10 bin kişinin ekmek yemesi demektir.” Dedi.

Kılıçdaroğlu sanayicinin önündeki yer sorunun aşıldığı takdirde binlerce kişini istihdamından bahsetti ve kendisin örnek göstererek bir yatırımcı olarak yer gösterildiği takdirde 80 kişiye istihdam edilebileceği bir yatırımı hemen yapabileceğini söyledi.
Ve yer gösterildiği takdirde Necdet Tıskaoğlu 80 kişinin istihdam edilebileceği bir küçük ölçekli bir fabrika yapacağı sözünü tüm gazetecilerin önünde söz verdi.
Bence bu fırsatı özellikle ilçe Belediye Başkanları kesinlikle kaçırmamalı.
Hele hele teşvikte Gökçebey gibi 5. Dereceye yükseltilen Kilimli’nin Belediye Başkanı Kamil Altun Necdet Tıskaoğlu ile hemen bağlantıya geçerek kendisine yatırım amaçlı olarak yer gösterebilir.


**

“KARADENİZ EREĞLİ”     değil “ZONGULDAK EREĞLİ” olmalı

Uzun zamandır dile getirdiğim bir konuydu ve tekrar gündeme geldi.
Bu sefer bu konuyu gündeme getiren Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Başkanı Necdet Tıskaoğlu oldu.
ZONSİAD Başkanı Necdet Tıskaoğlu, Dedeman Otel’de Cumartesi günü düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.
Tıskaoğlu konuşmasını bir bölümünde “Karadeniz Ereğli “ değil, Zonguldak Ereğli” olmalı önerisinde bulundu.
Bence de çok doğru bir öneri ve ben bu öneriyi sonuna kadar destekliyorum.
Ve Zonguldak Milletvekillerimizi bu konuda harekete geçmeye davet ediyorum.
Sanki Zonguldak’tan bağımsız ayrı bir vilayet algısı oluşturan bu ayrımın ortadan kalkması gerekiyor.


**

AKLIN YOLU BİR..

Aklın yolu bir gerçekten
Aslında benimde uzun zamandır dile getirmek istediğim bir konuydu.
Zonguldak’ta Mithatpaşa Tünelleri tamamlandı. 22’sinde Cumhurbaşkanı Erdoğan hizmete açacaktı ancak hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
İyi ki de ertelendi.
Neden mi
Mithatpaşa tünellerinin orada buluna Romanların daha çok oturduğu muhiti hepiniz biliyorsunuz
Tünel yapıldı tünellerinin ve yapılan kavşak düzenlemesi sonrasında ortaya çıkan güzelliğe karşın, inanın şu anda roman mahallesinde ki yapıların kötü görünümünü göze çarpıyordu. En başından beri şu evlerin dış kaplaması ya da boyaması kesinlikle yapılmalı diye düşünüyordum. 
Bence Zonguldak Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı yolu açmadan buradaki görüntü kirliliği acilen giderilmeli.
Nasıl mı
Bunu yolunu da Bayındır Zonguldak Derneği Başkanı Yesari Sezgin verdi.
Sezgin açıklamasında görüntü kirliliğine karşı İtalya’da uygulana örnek bir paylaşımı örnek göstererek, ''Mithatpaşa tünelleri girişinde yer alan roman vatandaşlarımıza ait konutların görsel bir kirlilik yarattığı konusu kamuoyunda ve basında yer almaktadır. Buradaki evleri biraz renklendirmek hem görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak hem de güzel bir kentsel mekan görüntüsünü sağlayabilecektir. Söz konusu yapıların yaratacağı görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek hatta görsel anlamda katkı sağlamak amacıyla bu alandaki konutların farklı pastel renklere boyanması roman evlerinin yanındaki büyük taş duvarın üst kısmına sarmaşıklar dikilerek güzel bir görüntü elde edilebilir” dedi.
Dedim ya aklın yolu bir gerçekten.
En baştan meri aklımdan gecen bir düşünceyi Yesari Sezgin’in basın açıklamasıyla birlikte çözüm önerisinde bulunması gerçekten benim için güzel bir tesadüf oldu.


**

KURU KURU AÇIKLAMA YAPMAK YERİNE SİYASETÇİLERİN İKNA EDİLMESİ ŞART

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi’nin 47.Dönem Genel Kurulu geçtiğimiz hafta yapıldı. Mevcut Başkan Çağlar Öztürk gücen tazeledi.
Çağlar Öztürk burada yaptığı konuşmasında TTK’nın kurtuluşu için kök kömürü üretim tesisi projesini hayata geçirmesi gerektiğini ve ayrıca TTK’nın kendisine ait Enerji santrali kurması gerektiği önerisinde bulundu.
Bu öneriyi daha öncede Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil’inde dile getirdiğini hatırlıyorum.
Mühendislerin üyesi bulunduğu sivil toplum kuruluşunun başkanı olan Çağlan Öztürk ve maden işçilerini üyesi olduğu sendikanın genel başkanı hakan Yeşil aynı parelerde düşünüyorlar
Peki bu öneri neden hayata geçirilmiyor
Kurumu yönetenler tersini mi düşünüyor
Bence bu konuda yapılması gereken tek şey
projelerini hayata geçirecek siyasetçilerin ikna edilmesi olsa gerek
Ki Ankara’da bakanlıklarda bu işleri takip etsinler, gerekli mercilerle görüşme yapsınlar.
Kuru kuru açıklama yapmakla olmuyor


**

GÜNÜN SÖZÜ: Kardeşlik, düşmesin diye tutmak! Kardeşlik bırakmayacağını bilerek dayanmaktır.