ZONSİAD .

Hafta sonu Zonguldaklı gazetecilerle .

Dedeman Otel’de buluştu.

Karlı bir havada.

Yoğun kış şartlarında.

Kalabalık bir basın katılımı ile toplantı gerçekleşti.

ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu ve yönetimi.

Necdet Başkanın çok değerli babası.

Ve bizler de olmak üzere.

Güzel bir toplantı oldu.

ZGC olarak tüm üyeleri davet ettik.

Ayrıca KGD başkanı ve ekibi oradaydı.

KGCD oradaydı.

Gazeteci vasfı taşımayan derneklerde maalesef vardı.

Evet kanayan yaramız.

İnternet siteleri.

Hem gazeteci vasfı taşımıyorlar.

Hem de dernek kuruyorlar.

Hiç biri yasal değil.

Korsan statüsünde

Bazı gazeteci vasfı taşımayanlarda oradaydı.

Ne diyelim.

Pes

Yesinler ve içsinler.

Göbek büyütsünler.

Bizim sayemizde nemalansınlar.

Söylüyoruz olmuyor.

Deşifre ediyoruz olmuyor.

Öyle kenarda mahcup delikanlı gibi otururlar.

Çünkü bizler onları aramıza almıyoruz.

Almayacağız.

Şunun adını koyalım.

Gazetelerin internet haber siteleri bizlerin kabulüdür.

Kurumsal internet haber siteleri bizler için makbuldür.

İnternet haber siteleri ile ilgili yasa çıksın adına uğraşıyoruz.

Bugünlerde çıkacak.

O zaman hepsine kapımız sonuna kadar açık olacak.

Kim gazeteci?

Kim değil ?

Açık ve net belli olacak.

Hepimiz bunun yasalaşması adına uğraşıyoruz.

Bu durum tüm illerin basın adına kanayan yarası.

Bakalım bugünlerde çıkacak bir torba yasada bu konu ivedilikle çözülecek.

Devam edelim.

ZONSİAD.

On ocak gazeteciler günümüzü kutladı.

Çoklukta kırmızı kaplı ajandalar hediye edildi.

Kalem yoktu.

Flash Disk yoktu.

Hafıza kartı yoktu.

USB bellek yoktu.

Bunlar küçük ama minik hediyeler olabilir.

Gazeteciler için gerçekten çok değerli.

Çünkü günlük çalışma hayatında devamlı kullanılıyor.

Hatırlayan olunca da seviniliyor.

Olsun hediye bahane.

Birlikte olmak şahane .

Biz olaya bu yönü ile.

Haber değeri ile bakıyoruz.

Dönelim ZONSİAD Başkanının uzun ama değerli açıklamalarına.

Zonguldak’ ın genel ekonomik durumundan bahsetti.

Söz etti.

Kısaca hatırlayalım.

ZONGULDAK’IN ACİLEN ‘LOBİ’YE İHTİYACI VAR

ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu ve yönetim kurulu Gazetecilerle bir araya geldi.

Zonguldak’taki sorunlar başta olmak üzere ülke gündemine dair önemli konularda açıklamalar yapan Tıskaoğlu, “10 Ocak Çalışan gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Gündem yoğunluğundan dolayı biraz geç oldu. Ama basın emekçilerini önemsiyoruz. Hem kendimizi tanıtalım. Hemde tanışmadığımız arkadaşlarla tanışmak nedeniyle bir araya geldik. Bir ülke için bir şehir için basın çok önemlidir. ZONSİAD kimdir? Neye yapmaya çalışıyoruz. Zonguldak’ı seven ve memleketine hizmet vermek isteyen insanlardan oluşan bir topluluk. Biz lobi yapmak istiyoruz. İş insanlığı hüviyetimizin dışında bizde lobi yapmak istiyoruz. Diğer şehirler lobilerini çok iyi yaparken biz bu anlamda geri kalmışız. Ordu vilayetine gitmiştik. Orda şunu gördük. Oradakiler inanılmaz bir lobicilik yapıyorlar.

LOBİCİLİK ANLAMINDA ZONGULDAK ÇOK GERİDE!..

Bizimde lobiciliği mutlaka yapmamız lazım. Bir şehrin gelişmesi için lobicilik çok önemli. Bizim Zonguldak lobimizi oluşturmamız lazım. Her şey siyaset değil. Zonguldak’ın lobiye ihtiyacı var. Bunu da sizlerin sayesinde gerçekleştirebiliriz. Hedefi büyük koymak lazım. ZONSİAD’ı Türkiye'deki diğer büyük dernekler gibi büyük bir dernek haline getirmeye çalışıyoruz. Adının ZONSİAD olduğundan insanların gurur duyacağı büyük bir dernek olarak marka olmak istiyoruz.

ZONGULDAK'TA İLETİŞİM PROBLEMİ VAR!..

Zonguldak’ta bir iletişim problemi var. Sizler bir dost meclisi oluşturduk ve gündemi değerlendiriyoruz. Sorunların çözümü noktasında iletişimi doğru kullanarak iyi ve olumlu bir hava yakalanacağını düşünüyoruz. İletişimin ne kadar önemli olduğuna yönelik ister ülkemizden yada yurt dışından güzel örnekler sunabiliriz. İnsanız nefis taşıyoruz. Hatalar yapabiliriz. Ama bence Zonguldak’ta bir şeyler değişecekse buda sizin önderliğinizde olacaktır. Zonguldak’ta büyük projeler var. Zonguldak büyüyor ve gelişiyor. Ama biz istiyoruz ki Zonguldak her anlamda büyüsün. Buna da katkı yapmanızı rica ediyorum.

TİCARET FUARI

ZONSİAD’ın birkaç projesi var. Bunlardan bir tanesi ticaret fuarı yapmak. Mayıs ayı içerisinde bir ticaret fuarı yapmayı planlıyoruz. Türk insanı olarak dokunmayı ve bakmayı seviyoruz. Sizleri de orada ağırlayacağız. Bu tür fuarların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Almanya’da çok değerli insanlarımız var. Almanya'daki dostlarımızı çok iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu yıl ilk 6 ay içerisinde Almanya’ya bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Mesut Özil’in futbol oynadığı takım başta olmak üzere belediyeleri ve dernekleri de ziyaret edeceğiz. Bu ziyaret çok kıymetli olacak. Almanya'daki dostlarımızın memleketlerine yatırım yapmalarını isteyeceğiz. Dernek olarak dergi çıkarıyoruz. Zonguldak Valimiz Zonguldak adına bence çok büyük bir değerdir. Afyon’da yaptıkları ortadır.

KARADENİZ EREĞLİ DEĞİL ZONGULDAK EREĞLİ DİYE ANILMALIDIR

Bu anlamda Zonguldak’a da çok önemli hizmetler ediyor. Daha da çok katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Dergimizde de böyle değerli insanlara yer veriyoruz. Bizim dergimiz ticari bir dergi de değildir. Zonguldak, Ereğli ve Alaplı merkezde olup birbirinden kopuk olması bizleri üzüyor. Aynı empati yapamadığımız sağlıklı iletişim kuramadığımız için gerekli enerjiyi alamadığımızı düşünüyorum. İlçelerimizle et ve tırnak gibiyiz ama bağların kopuk olması düşündürücü… İlçelerimizdeki değerli insanlarımızı da derneğimize davet ediyoruz. Karadeniz Ereğli lafını doğru bulmuyorum. Zonguldak Ereğli olarak anılması daha doğru olacaktır.

EVE DÖNÜŞ PROJESİ ÜLKENİN KURTULUŞUDUR

Sizin kaç üyeniz var diye sorular geliyor. Bana göre kaç üyenin değil ne kadar ağır üyelerin olduğu çok önemlidir. Nüfusu ağırlığı üyelerimizin bizde olması bizlere çok büyük ağırlık katıyor. Bu dernek büyüdüğünde herkese ve bu şehre çok büyük katkısı olacaktır. Hiçbir kurumun yada siyasi partinin alt grubu değiliz. Biz her siyasi partiye eşit mesafedeyiz.

Eve dönüş projesi çok önemli bir projedir. Bu sadece Zonguldak için değil tüm ülke için çok önemlidir. Türkiye'nin kurtuluşu bence eve dönüş projelerindedir. Büyükşehirlerde bir doymuşluk var. Oralarda bir şekilde iş bulabilirsiniz. Ama önemli taşra kentlerde iş sahalarının genişlemesi şarttır. İnsanlar doğdukları yerlerde ekmek yemek istiyorlar. Burası madenci şehri. Bizlerde madenci çocukları, torunlarıyız. Madenden başka bir şeyi olmayan şehir olmaktan öte daha başka firmalar ile anılan şehirde olması lazım. O anlamda da ilçelerdeki OSB’lerin önemli olduğunu düşünüyorum. Limanımız var. Karayolumuz çok güzel. Tren yolumuz var. Ama bunu neden değerlendiremiyoruz? Buraya bir ana sanayi şarttır. Ana sanayinin Zonguldak’ta olması demek en az 10 bin kişinin ekmek yemesi demektir.

ZONGULDAK’TA YER SORUNU VAR!..

Zonguldak’ta yer sorunu var. Yer bulamıyorum. Ben bir bandımı daha Zonguldak’a getirmek istiyorum. Bu bandı Zonguldak’a getirirsem 80-100 kişi civarında kişi ekmek yiyecek. Fakat, Zonguldak’ta yer sorunu yaşıyoruz. Zonguldak’a yatırım yapmak isteyen iş insanları Zonguldak’ta yer bulamadıkları için gelemiyorlar.

Zamlar herkesi etkiliyor. Sanayici’de etkiliyor. Hammadde fiyatları da arttı. Dünya’da enerji maliyetler çok arttı. 80 dolar civarında olan kömür bugün 200 dolar civarında. Dolayısıyla ben sadece kömür üzerinden örnek verdim. Ama, bunu tüm hammadde ürünlerinde de örnekleyebilirsiniz. Bence bu artan zamların sadece ülkemiz bazında bakmamak lazım. Dünya genelinde hammadde bulma ve ucuz maliyet bulmak artık çok zor.

Hayatım boyunca riyade bulunmadım. Ölünceye kadar da bulunmam. Zonguldak’ı seviyoruz. Bana bir görev tebliğ edildi. Kafamızda bir plan yada siyaset yoktur. Arkadaşlarımızın taltifi ve teklifi ile kendimi bir anda başkanlık koltuğunda buldum. Benim ve yönetimdeki arkadaşlarımızın tek gayesi var. Zonguldak’a hizmet etmektir. İyi niyetli şekilde bir şeyler yapmak istiyoruz. Biz buradan gittik diye Zonguldak’a sevdamız bitti mi demektir? Ne yapalım, burda iş yok!.. İyiki de gitmişiz. Kendimizi iyi ki eğitmişiz. İlk dayak yediğimiz, ilk aşık olduğum kız, ilk okuduğu okul burda… Biz geri geldik diye rahatsız olanlar var. Siyaset yatırımı yapacağım yönünde söylentiler var. Siyaseti kim yapacaksa yapsın umurumda değil. Ben kişilerin başarılı siyaset yaparak Zonguldak’a ne kadar değer kattıklarını yada Zonguldak’ı ne kadar ayağa kaldırdıklarında bakarım. Ben yada bir başkasının Zonguldak’a ne kadar yada nasıl katkısı olur ben ona bakarım. Yok efendim, siyasete atılacak tarzında dedikoduların yapılmasını da doğru bulmuyorum. Herkesin siyaset yapması lazım. Herkes siyaset yapsın insanlar neden rahatsız oluyorlar. Bakın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal işler başkanı Zonguldaklı. Ne kadar güzel bir durum bu anlatamam. Zonguldak’tan gidenlerin içinde bir Zonguldak sevdası olduğunu siz ancak Zonguldak dışına çıktığınızda görebilirsiniz. Burada, bu şehirde Zonguldak sevdasının oranı farklı iken Zonguldak dışında yaşayan bir Zonguldaklının Karaelmas diyarına sevdası çok farklıdır. İşte, bu anlamda Zonguldak lobisinin ne denli önemli olduğunu ve aşık olduğumuz ‘Zonguldak’ı ne kadar yukarıları çıkarabiliriz’ onun derdindeyiz. Sizlerin vasıtasıyla da ulusal anlamda, yaygın basında görev yapan Gazeteci Cem Küçük arkadaşımıza da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

ZONSİAD Başkanı kısaca ana hatları ile haber içeriğinde olduğu gibi önemli konu başlıklarından bahsetti.

Alanlarında.

Dallarında çok başarılı olmuş iş adamlarından oluşan ZONSİAD.

Daha da büyümeye devam ediyor.

Bunu da görüyoruz.

Hepsi Zonguldaklı.

Hepside Zonguldak ruhu ve bilinci ile ortak hareket ediyor.

Bu da çok güzel tabi ki.

ZONSİAD ‘ ın Almanya projesi var.

Haber içeriğinde açıklama detaylı var.

Bu projeyi de çok değerli görüyorum.

Gurbetçilerimizde eve dönüşün içine çekilebilir.

Yatırım yapmaları sağlanabilir.

Beş bin veya altı bin kişilik istihdam neden sağlanmasın?

Neden olmasın?

İlerleyen günlerde bu konuda bir seyahat var.

Ön hazırlıkları yapılıyor.

Bakalım içi gerçekten dolacak mı?

Gurbetçilerle buluşma sağlanacak mı?

İzleyelim. Takip edelim. Yorumlayalım.

İnşallah gurbetçilerimiz ile Zonguldaklı sanayicilerimizin buluşması gerçekleşir.

Devam edersek.

Son nokta.

ZONSİAD başkanı siyasette varım dedi.

Nasipse olur sözleri.

Bugün adına Ak Parti çok güçlü görünüyor düşüncesindeyim.

ZONSİAD Başkanı ve başarılı iş adamları siyasette olsunlar.

Zonguldak’a ve bölgeye fayda ve yarar sağlasınlar.

Katkı versinler.

İnşallah diyelim.

ZONSİAD’ ı izlemeye devam edelim.

Bugünlük nokta.