Tüm umutlar 3. Promosyon ihalesindeydi ama bu bankalar var ya bu bankalar madencinin umudunu söndürdü.
İlk iki ihalede de madenciye 3 yıllık maaş promosyonu için en fazla 15 bin lira veren bankalar 3. Promosyon ihalesinde ise en fazla 17 bin 500 lira verdiler
Madenciye 3 yıllık için en fazla promosyon vermeyen bankaları kesinlikle kınıyorum.
Bankaların ilişiz ve duyarsız tavrı nedeniyle 3. Promosyon ihalesi de sonuçsuz kaldı. Şimdi dördüncü ihale gerçekleştirilecek ve tarihi daha sonra açıklanacak.
Ben bu yapılacak olan promosyon ihalesinde de bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Çünkü bankaların bakış açısı Zonguldak’a karşı olumlu değil maalesef.
Madenci haklı olarak ihaleye katılan bankalara tepkili
Ancak bugüne kadar hiç ihaleye katılmayan bankalara ne demeli
Onlar niye duyarsız
Eğer dördüncü ihalede de sonuç alınamazsa maalesef Zonguldak’ta bankaların madenciye karşı olan duyarsızlığı nedeniyle sokaklar yeniden hareketlenecek. Bu kaçınılmaz bir gerçek
İhale sonrasına konuştuğum madenciler ve sendikacılar bankaların önüne siyah çelenk bırakmak gibi veyahutta bankaların önünde eylem yapmak gibi bir çok protesto eylemi gerçekleştirmeyi şimdiden planladıklarını söylediler.
Sağlık bakanı sağlık çalışanları için devreye girdi ve yüksek promosyon alındı, Adalet Bakanı adalet çalışanları için devreye girdi ve yüksek promosyon alındı. Şimdi de sıra Enerji bakanının devreye girmesinde. 


**

YENİ ADIM 25 YAŞINDA..
Yaklaşık 20 yıldır görev yaptığı Yeni Adım Gazetesi’nin kuruluşunun 25. Yılını kutlamanın gururu içindeyiz.
Yeni Adım Gazetesi, ilimizin önde gelen, ciddi ve saygın yayın kuruluşudur. 
Yeni Adım Gazetesi, kuruluşundan itibaren haber ve yorumları kamuoyunda dikkatle izlenen, basın meslek ilkelerine bağlı, objektif ve tarafsız yayınları ile gündem oluşturan bir gazetedir.
Yeni Adım Gazetesi'ni ilimize kazandıran merhum bakanımız Dr. Veysel Atasoy ile merhum sanatçı Osman Yağmurdereli'yi rahmetle anarken tabi ki kurucular arasında yer alan Erdoğan Demir'i tebrik ediyorum. 
Yeni Adım Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyorum.
Ve yıldönümümüzü kutlayan tüm bürokrat, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve okuyucularımıza teşekkür ediyoruz.

**

VATANDAŞTA ALİ BABACAN’A DOKUNACAK..
DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan, terörle mücadelede destan yazan İha ve Siha’lardan neden rahatsız oldu ki..
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ın son dönemlerde SİHA söylemi tepki çekmeye devam ediyor.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin savunma sanayisindeki yatırımlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Babacan, "Siha'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki" ifadelerine yer verdi. Ali Babacan’ın dinlerken nedense iktidarımızda SİHA fabrikasını kapatacağız diyen Sezgin Tanrıkulu aklıma geldi.
HDP Genel başkan Yardımcısı kısa bir süre önce HDP kapatılırsa DEVA Partisi’ni destekleyeceğiz sözünü söylemişti. İşte Babacan’ın Siha’lara dokunacağız tehdidinin açıklamadan sonra ya denk gelmesi tesadüf olamaz. Ülkemizin başarıyla terörle mücadelesi Ali Babacan’ı neden rahatsız ediyor ki. DEVA Partisi Genel başkanını sırf oy alabilmek uğruna HDP çizgisinde politika yapması akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Tabi ki Ali Babacan’ın söylemleri HDP yönetiminde sevinçle heyecanla karşılanıyor. Ama Türk halkı böylesine böyle söylemlerde bulunan Ali Babacan’ı ise elbette seçimlerde sandıkta gereken cevabı vererek dokunacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.Türklükle sorunu olan bir genel başkana, Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelede kimyasal silah kullanıyor yalanını ortaya atan Türk Tabipler Birliği Başkanını ziyaret eden bir genel başkana ve terörle mücadelede destan yazmamıza sebep olan sihalara dokunacağım diyen bir genel başkana ne denir ki,,

**


İKİNCİ MÜZAYEDEYİ KAÇIRMAYIN..
Zonguldak Acılık Caddesi'nde hizmete giren ElmasPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bulunan 37 iş yeri ve 41 konut müzayede ile satıldı.
Yani açık arttırma yapıldı
Bende oradaydım
Zonguldaklılar, açık artırma usulü ile satışa sunulan işyeri ve konutları; yüzde 40 peşinat ve 60 ay vadeli olarak adeta ikişer ikişer satın aldı. 
Konutlar pahalı gibi gözükse de günün şartlarına göre çok uygun fiyatlarla ve uygun şartlarda satıldı ve vatandaş da bu fırsatı kaçırmadı.
Ancak; Toplam 47 dükkandan 15'i satılırken bunlardan 10'unu köprü altı esnafı aldı. Diğer 5 dükkanı diğer şahıslar aldı. Toplam 46 konuttan ise 36 adedi satıldı. Satılan 36 konuttan 5 'ini köprü altı esnafı alırken diğer 35'ini şahıslar aldı. 
Kalan az sayıda iş yeri ve konut içinde Zonguldak Beledye Başktanı Ömer selim Alan ikinci müzayedenin kuvvetle ihtimal yapılacağını  söyledi
İmkanı olan bu fırsatı kaçırmasın diyorum ben

**

GÜNÜN SÖZÜ: Bedel ödenirken para beklenmez.