“ Zaman hiçbir şeyi değiştirmez, siz yalnızca alışmış olursunuz”. “ Eğer bir şeylerin değişmesini istiyorsanız bunu sizden başka kimsenin yapmayacağına emin olun ve ilk olarak siz başlayın değişim sürecine”. 

   2020 yılına geldik, hala Hıristiyanların; Hz. İsa’nın doğum günü olduğuna inandıkları 25 Aralık gününü NOEL olarak kutlamalarının yeni yılla bir alakası olmadığını anlatamadık. Etrafta o kadar çok boş insan, boş kafa var ki, çoğu zaman IQ 19 dan düşük olana bile “sen haklısın” diyorum. 

  Bu arada yeni yıla gelince, ne yeni yılı ne yeni yıl coşkusu ! Sanırım içinizde yeni yıl coşkusu bir volkan gibi patlasa bile ödemeniz gereken faturaları, market/Pazar/giyim fiyatlarını görünce o volkanın aslında sönmüş bir krater olduğunu hemen anlayacaksınız. 

  Ülkemizde yaşamın git gide daha da ağırlaştığını ve aile bütçelerinin/tüm iyi niyetli çabalara karşılık bu ağırlığın karşısında dayanamadığını görürsünüz.

  Günümüzde temel sorunlardan birinin, yaşadığımız problemleri doğru analiz etmediğimiz olduğunu düşünüyorum. Her olumsuz gelişmede birilerini suçlamak yerine, çözüm bulması gerekenlerin o çözüm yollarına odaklanması daha doğru bir yaklaşım olmaz mı? 

  Örneğin benim ve benim gibi emeklilerin aldığı İNSANLIK DIŞI maaşları hangi dış güçler organize ediyor? Hadi onlar organize etmeye çalışıyor, içerideki milli kardeşlerimiz niye bu pis oyunu bozup maaşlarımızı açlık sınırlarının üzerine çıkarmaya uğraşmıyor? Kendi ülkemde Suriyeli ve diğer sığınmacılara özenip yaşamaktan hiç memnun değilim. Böyle bir ruh haliyle hangi yeni yıl coşkusu? Üstelik sayıları her yıl “savaşma seviş yöntemiyle” çığ gibi büyüyen bu riskli sığınmacıların yarınlarda güzel ülkeme nasıl bir musibet yaşatacağını düşündükçe uykularım kaçıyor. Yeni yıl kutlaması görmek isteyen, sığınmacıların sosyal hayatlarına bir baksın ! 

  Daha yeni, iki genç madenciyi toprağa vermiş bir kentin insanlarıyız. İşsizlik sorununu iliklerine kadar yaşayan bir kentin her sokağında hüzün var, evde portakal yemek, kuruyemiş tabağı mı yılbaşı eğlencesi? 

   Eğitim, sağlık, işsizlik, geçim sıkıntısı derken aklımızda çözemediğimiz bunca soruna rağmen içinizde hala yeni yıl coşkusu kaldıysa hepinize 2019 ve öncesinden çok daha güzel/ olumlu şeylerin gelişeceği yeni bir yıl diliyorum. Sağlıkla huzurla ve mutlulukla kalın.