Rahmetli babam derdi ki; “ herkes kazandığını yiyecek olsa, akılsızlar ne yiyecek”? 
  Zengin mutfağı başlığı aslında anlatmak istediğim konuyla hiç ilgili değil. Nasılsa bizler, bize anlatılan her şeye körü körüne inandığımızdan ne yaşanılanların ne de anlatılanların bir kıymet-i harbiyesi olmuyor. 
   Ülkede yaşanan ekonomik gelişmeler bir ara DIŞ GÜÇLERE bağlanmıştı. Hatta PAPAZ kaçtı dahi oynadık. 
  Bir ara Dünya krizlerini dahi alaya aldık, bizi teğet geçti dedik ama yaklaşık 300 bin küçük esnaf TOPU HAVAYA dikti, o krizin aslında hiç de teğet geçmediğini kimseye anlatamadık. 
   Hayvansal ve tarımsal üretim “ ekonominin 1. seviye gelir kalemlerindendir ama hazinesinde sınırlı kaynağı olan ülkemizde “ üretin” diyene “ APTAL “ muamelesi yaptık. Paramız var alıyoruz da geyik muhabbetiymiş, aslında o para bizim de değilmiş. Elin parasıyla düğün yapıp balayına gitmişiz. 
  Bir ara iç güçler de vardı sorun. Hep o yabancı para ile yatırım yapanlar var ya hep onlar suçluydu. Kimileri ne yaptığının farkında olmadan bankalardan aldığı DOLARLARI yakıp videolarını paylaştılar. O aralar “” sürekli “ Rabbim nasıl bir günah işlemiş olabilirim ki bunca KIT ZEKALI insanla aynı zaman diliminde yaşamaya mahkumum” diye sorup durdum. ANTİAKIL parayı ne demeye yakarsın ver bana “bak nasıl para yenir UYGULAMALI ders vereyim”. Ben vergi ödeyeyim o beyinsiz benim vergimle ( bir şekilde alıp) sokakta şov yapsın. Hiçbir şey yapamıyorsan DARÜLACİZEYE bağış yap. 
   Bugünlerde suçlu değişti. Sınav Dünyasındayız ya fakirlik sınavdır ayeti hatırlatılıyor. İyi de zenginlikte sınavdır. Etrafında bir tek gariban varsa( yakın akrabaları kastetmiyor/onu öyle anlamak işlerine geliyor) CEHENNEME odun olarak gidersin ayeti de var. Ben korkudan kombiyi kısarken sen ZENCEFİLLİ GAZOZU göbeğinde oynatıp safranlı pilav, saç kavurma, portakallı ördek, Hatay’dan Humus, Arnavut böreği ve güllaç ile sofranı donatırsan Hz. Peygamberin ( S.A.V.) hadisi ne olacak? 
   “ MEN GAŞŞENA FELEYSE MİNNA” Bizi aldatan bizden değildir. Moda olduğu için önce Arapçasını yazdım. Hani ekranlarda çıkıp fetva veriyorlar ya, DİN şöyle din böyle … Hayır öyle değil, DİN böyledir. 
   “ Kim; Müslümanların bir işini üzerine alır da onları aldatırsa , o ateştedir”. ( Hadisi Şerif) 
 Mutfağa gelecek olursak, sizin hala yemek pişen bir mutfağınız varsa çok şanslısınız , SINAVINIZ bitmiş KARNEYİ almışsınız …ama dikkat edin kazanın altı hala yanıyor olabilir !