Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, yeni muhtarlar kanununun Türkiye Büyük Millet meclisi'nde görüşülerek karara bağlanacağını ifade etti.
ÖTV indirimi ve yeşil pasaport gibi muhtarlara yeni haklar getirileceği müjdesini veren Şerafettin Nas şunları söyledi:

'Bildiğiniz gibi 83 maddemiz var bizim yeşil pasaport ÖTV'siz indirimler gibi çok sayıda konuda sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Bu bizim ekstra bir açıklama oldu  çünkü daha konuşuluyordu görüşülüyordu.Bu. Muhtarlar kanun ve mahalle muhtarları kanun içerisinde bunlar da eklendi. Orada tabii yeşil pasaport, ÖTV indirimleri uygulanacak ve. Sayın Cumhurbaşkanımız da mahalle muhtarları kanun içerisinde bunu da yerleştirdik  şimdi 93 madde ile birlikte muhtarlar  kanunu çıkacak son rütuşları yapılması için çağrıldık Ankara'ya. Ve kanun Türkiye Büyük millet meclisine kabul edilecek.
Yeni muhtarlar kanunun şimdiden tüm muhtarlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun."dedi.

ANKARA'DA MUHTARLAR EVİ
Ankara'da muhtar evi açılışında değerlendiren Muhtarlar derneği başkanı Şerafettin Nas, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlar gününde bir söz vermişti. 19 Ekim'de muhtarlar günü'nde açılışı yapacağını söylemişti ve biz de o açılışa katıldık. Biz 20 nin diye tahmin ettik ama 30 bine yakın muhtar katıldı. Ankara kilitlendi tüm illerden 30 bin muhtar geldi. Biz de Zonguldak'tan 410 muhtarımızla birlikte 12 otobüsle Ankara'ya hareket ettik. Muhtarlar olarak alana sığmadık Sayın cumhurbaşkanımız olsun sayın içişleri bakanımız olsun kendilerini dinledik. Ben tabii Türkiye muhtarlar Federasyonu genel başkan yardımcısı olarak  misafirhaneyi inceleme imkanı buldum.  Hakikaten 5 yıldızlı bir yer olduğunu gözlerimizle gördük muhtarlarımıza yakışır bir konukevi muhterem yapılmış. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Olumlu bir toplantı oldu açılış oldu ve orada toplandıktan sonra döndük Zonguldak'ımıza hareket ettik geldik. Ben muhtarlar camiasına mutlar evinin hayırlı olmasını diliyorum. Nihayetinde merkezi bir yerde çok yakın ulaşabileceğimiz ve adres sormadan ulaşabileceğimiz elimizi koymuş gibi bulacağımız bir konuk evi olmuş. Ankara'da da artık bizim bir evimiz var. Emeği geçenlerin hepsine teşekkür ediyoruz.
Muhtar evini misafirhane gibi muhtarlarımız kullanabilecekler."

(Haber-ASIM ATAKAN ALKAN)

Editör: Haber Merkezi