Yazıya başladığımda seçime 19 gün vardı. Şöyle ele avuca dokunur tek bir ankete denk gelmedim henüz. Anketlere ne kadar güvenirsiniz bilemem ancak doğru dürüst ve objektif yapıldığında anketler 3 aşağı 5 yukarı size/bize bir fikir verebilir. ALGI üzerine açıklanan birkaç anket var ama bana pek “net bir doğru çalışma” izlenimi vermedi. En iyisi ben eski bildiğim yoldan devam edeyim, “ sokak gözlemlerimden” !
   Uzun zamandır böylesine “ sessiz çığlığın olduğu” bir seçim görmedim. Seçmen hangi partiye oy vereceğini göğsünü gere gere söyleyemiyor. Kararsızım diyor fikrim yok diyor, sandığa gitmeyeceğim diyende var. Bir kararı olan ve net şu partiye oy vereceğim diyenlerin izlenimini sizlerle paylaşacağım. 
   Zonguldak merkezde C.H.P adayı Tahsin Erdem ve AKP adayı mevcut başkan Selim Alan şu anda başa baş durumdalar bana göre. Son virajda seçmene dokunan küçük bir farkla seçimi alır. Her iki partinin de destekleyen bir kitlesi mevcut. Burada sonucu o kararsızım, fikrim yok, sandığa gitmeyeceğim diyenler belirleyecek. 
   Kozlu’da ilk başlarda görülen AKP adayı ve mevcut başkan Ali Bektaş’ın bir adım önde olduğuydu. Ancak aradan geçen zamanda C.H.P. adayı Altuğ Dökmeci lehine gelişmiş görünüyor. 2 gün önce Kozlu’ya gittim. 40 yıldır seçimleri analiz eden bir köşe yazarı olarak şunu söyleyebilirim Altuğ Dökmeci’nin seçimi alması sürpriz olmaz. Hatta C.H.P adına ilk müjde Kozlu’dan verilebilir.
   Kilimli seçimi de tıpkı merkezde olduğu gibi bıçak sırtı durumda. Kamil Altun ve Erol Sarıal son sandığa kadar nefeslerini tutarak bekleyecek gibi görünüyor. Erol Sarıal’ın tam kadro, kapı kapı her haneye gittiği ve hep bir ilgi gördüğünü net bir şeklide izliyorum. Bu performans seçimi kazanmak için yeterli olabilir mi bekleyip göreceğiz. 
   Birkaç gün önce Ereğli analizi yaparken seçim kazanma rekortmeni Halil Posbıyık’ın işinin biraz zora girdiğini ancak Murat Sesli’nin seçim kampanyasının beklenenden çok ilgi gördüğünü bunun da mevcut başkana fayda sağlayacağını gözlemledim. Bu arada bir ismin de hakkını teslim etmek lazım sayın vekil Saffet Bozkurt bu güzide ilçemizde canla başla çalışıyor. Eğer AKP seçimde bir başarı kazanırsa bunun en büyük hissesi sayın Bozkurt’a düşecek. 
   C.H.P adaylarının içinde belki de en rahat olanı Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı. Hatta ilçe başkanı Fahri Diler’e de takıldım, “ seçim garanti olunca böyle gülersin tabi ki” dedim! Gerçi seçim Dünya da şakaya gelmeyecek şeylerden biridir. Sandık bu; içinden ne çıkacağı belli olmaz. 
  Yine ilginç bir seçimin beklendiği diğer bir ilçemiz Devrek. İlk başlarda Özcan Ulupınar’ın ismi AKP adına bir motivasyon getirse de ( Zonguldak merkez için adının çok sık geçtiğini  iki ay önce yazmıştım) o etkinin zamanla azaldığını son Devrek görüşmelerimde şahit oldum. Devrek’te seçimin kolay almayacağı anlaşılıyor. Çetin başkanın; en büyük şansı belediye personeli. Kadro başkanı destekliyor( en azından benim izlenimim). Küçük bir ilçede ne yapılabilirse onu yaptı diyorlar. Seçim yinede çok rahat geçmez. Orada da son sandığa kadar heyecan sürecek. 
   Alaplı ve Gökçebey için herhangi bir değerlendirme şansım olmadı. Ancak buradaki mevcut başkanların avantajlı olduğu yönünde görüşler olduğunu söyleyebilirim.
  Bu seçimler Zonguldak için belki sıradan sonuçlar doğurabilir ancak ülke genelinde alınacak sonuçlar ÜLKEDEKİ SİYASET dizaynını epeyce etkileyebilir.