Son viraja gelindi. 31 Mart yerel seçimlerine çok az zaman kaldı. Duayen siyasetçi Demirel’in dediği gibi” siyasette 24 saat çok uzun bir süredir”. Son dakika gelişmeleri sandığa hemen etki eder. Zira halkımız geçmişin analizini yapmayı pek sevmez. Çünkü yaptığı onlarca tercih hatasının yıkımını hatırlamak istemez. Geçmişi unutmak ve o unuttuğu geçmişin hatalı tercihlerinin telafisini önündeki sandıkta çözmeyi umar, bekler. Genelde eski hatalarının bir yenisini daha yapar ve bir sonraki seçime kadar beklemeyi göze alır/dı.

Mızrak çuvala sığmıyor deyin, pantolon yama tutmuyor deyin, eski çamlar bardak oldu deyin, artık masallara karnı tok deyin. Ne derseniz deyin, bu seçim diğerlerinden çok farklı olacak gibime geliyor. Artık anket sonuçları yayınlanamıyor seçim yasaklarından ötürü. Ancak sonuçlar konusunda hissiyat paylaşımı konusunda bir yasak yok. Örneğin ben Zonguldak merkezde bıçak sırtı görülen seçimde C.H.P adayı T.Erdem’in bir nefes önde olduğunu hissediyorum. Zonguldak ta seçimler hiçbir zaman çok kolay olmamıştır. Son sandığa kadar heyecanlı bir bekleyiş olacaktır.

Ereğli’de H. Posbıyık ve Alaplı’da N.Tekin’in yeniden seçileceğini düşünüyorum. Kandilli de Mustafa Aydın başkan çok seviliyor, sürpriz beklemiyorum.Gümeli yine C.H.P der gibime geliyor.

C.H.P. adına kentte en rahat ilçe Çaycuma. Kime sorsam sıkıntı yok diyorlardı. Koca koca adamların yalan söyleyecek hali yok herhalde.Bu arada geçen seçimlerde kaybettikleri FİLYOS beldesini de alabilecek kadar iddialıydılar. Perşembe ve Saltukova yine C.H.P de kalırsa sürpriz olmaz.

Devrek belki de seçimlerin heyecanı yüksek olacak ilçelerinden biri olabilir. Çetin Bozkurt başkan’ın bir adım önde olduğu hissi bende oldukça fazla. Bizzat Devrekli dostlarla çok sık görüş alış verişinde bulundum. Ben onların kefaletine inanıyorum.

Gökçebey’de sürpriz olmaz. Tek beldesi var onda da sürpriz olmazsa bu seçimlerin çok ilginç bir sonucu ZONGULDAK’ta yaşanabilir. Yazımın sonunda anlatırım.

Kilimli yine zor bir ilçemiz ve seçimin son oy pusulasına kadar heyecanını koruyacağını tahmin ediyorum. Son gözlemim C.H.P adayı Erol Sarıal’ın seçimi alacağı yönünde.Kilimli ye bağlı 3 belde ; Çatalağzı,Muslu ve Gelik’de C.H.P adayları sürpriz yaşamaz.

Siyasette etkisi olan bir belde; Beycuma’da AKP adayının önde olduğunu söylüyorlar.

İlimizin büyük ilçelerinden olan Kozlu’da bu seçimlerde sürpriz bekliyorum. C.H.P adına seçimlere katılan Altuğ Dökmeci’nin Kozlu örgütüyle ve Kozlu halkıyla çok sıcak temasları olduğunu defalarca gözlemledim. En zor geçmesi beklenen Kozlu seçimleri C.H.P adına ilk müjdeyi vermeye hazır gibi duruyor.

31 Mart 2024 seçimlerinde ilimizde bir ilk yaşanabilir. C.H.P. ; il merkezi ve tüm ilçe başkanlıklarını kazanırsa ülke tarihine adını yazdıracak gibi duruyor. Çok partili hayata geçtiğimizden sonra böyle bir tabloyu kazanan olmamıştı. Seçimlerin önce ülkemize sonra ülke insanımıza güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Oy kullanmanın öncelikle bir vatandaşlık görevi olduğu gerçeğini hiç unutmayalım. Elbette her medeni insan kendini 5 yıl için yönetecek olanları tercih etmek hakkını kullanacaktır. Seçimler sonrasında da sağduyulu ve sakinlik içinde sonuçların karşılanması gerekiyor. Hiçbir seçim son seçim değildir. Dünya döndükçe ve hayatta oldukça daha çok seçimler göreceğiz.