AK Parti Zonguldak 1.sıra  Milletvekili adayı Muammer Avcı devam eden Filyos-Zonguldak arasındaki karayolu çalışmasını önemini, "Zonguldak'ımızı artık transit yol üzerinde bir şehir olması noktasında da tamamlanmasını çok önemsiyoruz." diyerek özetledi.

AK Parti Zonguldak 1.sıra Milletvekili adayı Muammer Avcı, Zonguldak-Filyos arasında devam eden karayolu çalışmasıyla alakalı  bilgiler verdi.

Zonguldak-Filyos arasındaki yolun tamamlanması ile birlikte Zonguldak'ın transit yol ağı içerisine alınacağını belirten AK Parti Zonguldak 1.sıra milletvekili adayı Muammer Avcı, şunları söyledi:


"Zonguldak Filyos arasındaki karayolu çalışması gece ve gündüz esasıyla 7/24 devam ediyor. Biliyorsunuz orada Zonguldak ikinci makası mevkinden Kilimli'ye kadar olan kısmı 1.etap diye tabir ediyoruz. Orası tamamlandı ve şimdi 2. etap Kilimli ile Muslu arasında ve burada da 168 personelle gece gündüz 24 saat çalışmalar devam ediyor. Şu anda 1540 metre kadar orada bir tünel açıklığı gerçekleştirildi. Bunun dışında yine 3.etap dediğimiz  Muslu ile Filyos arasında bir çalışma söz konusu. Burada 3 gün önceki verileri söylüyorum sizlere 3150 metre tünel açılımı gerçekleştirildi, orada da yine 7/24 esasıyla çalışmalar devam ediyor, oradaki tüneller kısa tüneller değil bunu Öncelikle tespit etmek gerekiyor Gökçebey ile Karabük arasında ki bildiğimiz o tüneller gibi kısa tüneller değil.

Uzunlukları ilk tüp örneğin 1100 metre sonrasındaki 2500 metre sonra 2.200 metre bu ve buna benzer uzunluklarda çok sayıda tüneller söz konusu. 
Ve burada en son tersine bir çalışma gerçekleşmeye başladı. En son Muslu-Filyos arasında Filyos tarafında bulunan tünelden yanından ters istikamette Muslu'ya doğru 70 metre tünel açılımı gerçekleşti. Dediğim gibi çalışmalar olan cihazıyla devam ediyor planlarda en ufak bir aksama söz konusu değil. Biz bu yolun bitirilmesini Zonguldak'ın istihdam anlamındaki adaletli bir istihdam sağlanması konusunda çok önemli buluyoruz. 
Ayrıca Zonguldak'ımızı artık transit yol üzerinde bir şehir olması noktasında da bu etapların tamamlanmasını çok önemsiyoruz." Dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz