Ak Parti’nin ülke genelinde 11 milyon’un üzerinde kayıtlı üyesi bulunuyor.

Belki de dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir şekilde tam 19 yıldır katıldığı bütün seçimleri oylarını arttırarak kazanan bir siyasi parti…

Bu tablonun ilimize yansıma olarak  tam 19 yıldır milletvekili çoğunluğunu kazanmış, üstelik son yerel seçimde Zonguldak Belediye Başkanlığını CHP’den alarak kendi saflarına katmış durumda…

Hiç kuşkusuz bu sonuçların alınmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci derecede etkisi var.

Dünya çapında çok önemli bir lider…

Bir yandan devletimizin iç ve dış meseleleri ile uğraşırken, bir yandan da siyasi çalışmalarına devam ediyor, Ak Parti’nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için büyük çaba harcıyor, parti teşkilatlarına uyarıcı mesajlar gönderiyor.

Bunlardan en önemlisi parti içi “birlik” mesajlarıdır.

Ne yazık ki, Zonguldak’ta bu mesajları “tersinden” anlayanlar oluyor, parti içindeki birlik ve bütünlüğü bozmak için elinden geleni yapanlar ortaya çıkıyor.

Sınır tanımayan siyasi hırslar nedeniyle, hem kendilerine, hem de partilerine zarar verdiklerinin farkına bile varamıyorlar.

Sözün kısası…

Akrep etmiyor, Ak Parti’linin Ak Parti’ye ettiğini…

*

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un “hedef” haline getirilmesi bunun en somut örneklerinden birisidir.

Sayın Zeki Tosun, ilimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi temsilcisi olduğu gibi, Ak Parti Zonguldak teşkilatlarının da siyasi amiridir.

Teşkilatlar içinde kimseyle sorunu olmayan, bütün teşkilat mensupları ile barışık bir isim…

Doğruluğu-dürüstlüğü ve beyefendi kişiliği ile Zonguldak kamuoyunda da güven duyulan, takdir edilen bir siyasetçi…

Ne yazık ki, kendi siyasi ikballerini risk altında görenler tarafından “hedef” haline getirilmiş durumda…

İşi, Zeki Tosun’un sağlık sorunları üzerinden politika üretmeye kadar götürenler var.

İnsani ve vicdani değerlerle bağdaşmayan bir tablo…

Her insan hasta olabilir, her insan tedavi görebilir, Allah, gecinden versin, kimin kimden önce gideceği de belli değildir.

Zeki Tosun’un sağlığını çok düşünüyormuş gibi görünüp, bir an önce koltuğu bırakmasını isteyenlerin kamuoyunu bunca saf yerine koyması anlaşılır gibi değil doğrusu…

Kaldı ki, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun tedavi sürecini tamamlamış, sağlığına kavuşmuş, hatta tedavi gördüğü süre içinde bile yönetim boşluğu oluşturmamış bir siyasetçidir.

Zeki Tosun’a yönelik yıpratma kampanyalarının nedeni bellidir.

Bunun saklanacak tarafı yok.

Ancak unutulan bir şey var…

Bu durumdan, yani Zeki Tosun’un sağlık sorunları üzerinden politika üretilip, il başkanlığını ele geçirme çabalarından Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi olduğunda, kim, neyi, nasıl izah edecek?..

Ak Parti teşkilatlarına sürekli “birlik-bütünlük” çağrısında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız, “ Afferin size !..” mi diyecek?..

*

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, bütün bu tartışmalar sırasından hem parti teşkilatlarından, hem de kamuoyundan büyük destek görüyor.

Zorunlu olmadıkça açıklama yapmayan ve olup biteni sabırla izleyip, parti içinde yoğun tartışmalar meydana gelmesine izin vermeyen Zeki Tosun, görevinin başında siyasi çalışmalarına devam ediyor.

Zeki Tosun, sorumluluk mevkiindedir, bu tartışmaların dönüp dolaşıp Ak Parti’ye zarar vereceğinin farkındadır.

2023 Haziran ayına fazla zaman kalmadı…

Keşke, Zeki Tosun’a bu yıpratma kampanyasını reva görenler de bunun farkında olsa…

Erhan ÇAKMAK