Bilindiği gibi pratikte Zonguldak üç seçim bölgesi olarak kabul ediliyor.

1- Zonguldak Merkez Bölgesi ( Kozlu, Kilimli, Çatalağzı, Muslu ve merkez köyleri dahil )

2 - Vadi Bölgesi ( Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçeleri )

3- Ereğli - Alaplı Bölgesi

***

Son günlerde siyasi parti temsilcilerinin yoğunlukla Alaplı gündemini takip etmeleri ve Alaplı’da gerçekleştirdikleri kurumsal ziyaretler ile vatandaş ziyaretleri, öncelikle Alaplı eski TSO Başkanı ve MHP’nin ilçedeki çok önemli temsilcisi durumundaki İsmail Öztürk’ün, Alaplı gündemini, Zonguldak gündemine taşıması ile başladı.

Siyasi gözlemciler tarafından önümüzdeki yerel seçimde Alaplı’nın yeni belediye başkanı olarak değerlendirilen İsmail Öztürk’ün, açtığı yoldan diğer siyasi partilerin temsilcileri de yürümeye ve Alaplı’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

Bu olumlu bir gelişme…

Daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi Alaplı gelişmeye çok açık bir ilçemiz…

Gerekli fiziki ve ekonomik yatırımlarda desteklenmesi halinde kısa sürede ilimizin ve bölgemizin parlayan yıldızı haline geleceği aşikar…

Liman projesi başta olmak üzere sözkonusu yatırımlar gerçekleştiği takdirde Alaplı bugün yaklaşık 45 bin olan nüfusunu kısa sürede 100 bin’in üzerine çıkarabilir.

***

Geçtiğimiz günlerde Alaplı İlçe Kongresini gerçekleştiren Büyük Birlik Partisi, ilçedeki varlığını hissettirme ve iddialı bir şekilde ilerleme sağlamak üzere hiç vakit kaybetmeden ziyaretlere başladı.

Bu kapsamda Alaplı Kaymakamı ve Alaplı Belediye Başkanı ile Alaplı Devlet Hastanesi ziyaret edildi.

Büyük Birlik Partisi Alaplı İlçe Başkanı İlhan Kartal, ayağının tozu ile ziyaret üstüne ziyaret yapıp, partisine güç katarken, yıllardır Alaplı’da siyasetin içinde bulunan diğer bazı ilçe başkanları neyle meşgul oluyor. ilçenin hangi sorununu gündeme getirmişler, yıllardan beri kaç kurumu, kaç kişiyi ziyaret etmişler, partilerine ne gibi katkı sağlamışlar orası belli değil…

Ancak, Alaplı artık Zonguldak siyasetinin “merkezlerinden” biri haline gelmiş durumda…

Önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde Alaplı güçlü bir şekilde söz  sahibi olacak, Ereğli-Alaplı bölgesinde, Alaplı’nın da söylenecek sözü olacak.

Önemli olan bu sözü kimlerin söyleyeceği…

MHP’den İsmail Öztürk…

BBP’den ise İlhan Kartal …

İlhan Kartal, ittifak ortağı MHP’nin önemli temsilcisi İsmail Öztürk’ün açtığı yoldan ilerliyor.

Diğerlerinin siyaseti ise Ağustos böceği hikayesine benziyor.

Seçim gelecek, Alaplı’da Ağustos böceği siyaseti sürdürenler, bunun karşılığını görmüş olacak.

Belli ki, Alaplı halkı da kendisine sahip çıkanlara sahip çıkacak.

Erhan ÇAKMAK