Almanya'da, özellikle Zonguldaklı gurbetçilerin yoğun olduğu bölgelerde Zonguldak ve ilçeleri adına kurulmuş çok sayıda dernek var…

Bu derneklerden en çok bilineni, eski adıyla Almanya Zonguldaklılar Derneği, şimdiki adıyla Avrupa Zonguldaklılar Derneği…

Geçmişte Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin başkanlığını yapan Erol Yukarıbaş ile TV'de bir çok canlı yayın programı yaptık, gurbetçilerimizin sorunlarını ekranlara taşıdık.

Yine Almanya'da belediye meclisi üyeliği yapan Zonguldaklı hemşehrilerimizle TV programlarında " Gurbetteki Zonguldak'ı" anlamaya ve anlatmaya çalıştık.

Almanya'da Zonguldak adına kurulmuş derneklerle ilgili zaman zaman gurbetçilerimizden gelen şikayetleri ve mağduriyetleri de gündeme taşıdık.

Özellikle Almanya-Zonguldak Havaalanı seferlerini yapan uçak biletlerinin fahiş fiyatlarla satılması konusu uzun süre gündemimizde yer almış, gurbetçilerimizi soymak isteyen zihniyetin içinde bazı dernek yöneticileri ve Almanya'daki ZONHAV hissedarlarından birinin de adı geçmesi yoğun eleştiri konusu olmuştu.

Şimdi yine Almanya'dan "soru işaretleri" içeren haberler geliyor.

Almanya Çaycumalılar Derneği ile ilgili ciddi iddilalar var.

Elbette bu iddiaların merkezindeki dernek başkanı Tuncay Karaalioğlu'nun cevap ve düzeltme hakkı var ama, Almanya'daki Zonguldaklı gurbetçilerimizi ilgilendiren bu konuda haber merkezimize ulaşan bilgileri tartışmaya açmak durumundayız.

Bu iddialardan birincisi, Tuncay Karaalioğlu'nun başkanlığını yaptığı Almanya Çaycumalılar Derneği binasının, baldızlarına "masaj ve güzellik salonu" olarak tahsis edildiği şeklinde…

Eğer doğruysa, olacak iş değil doğrusu…

Tuncay Karaalioğlu'nun bu iddiaya "makul" ve "mantıklı" bir açıklama yapması bekleniyor.

Bir diğer iddia ise, SMA hastası bir çocuk için kendi hesap numarası ile yardım topladığı, ancak toplanan yardımların miktarı ve bu yardımların SMA hastası çocuk için ailesine veya ilgili sağlık kuruluşuna ne miktarda ödeme yapıldığının belli olmayışı…

Almanya'dan gelen bilgilere göre yardım toplama işinin usülüne göre yapılmadığı, Tuncay Karaalioğlu'nun yardım toplama konusunda kendi hesabını vermeye yetkili olmadığı, üstelik şeffaflık olmadan toplanan yardımın miktarı konusunda hiçbir açıklama ve bilgi verilmediği belirtiliyor.

Almanya Çaycumalılar Derneği Başkanı Tuncay Karaalioğlu'nun bu konuda da "makul" ve "mantıklı" bir açıklama yapması bekleniyor.

Biz, Almanya'dan gelen bilgiler ışığında konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz, İsmail Karaalioğlu'nun bütün bu iddialarla ilgili açıklamaları varsa onlara da bu sutunlarda yer vereceğiz.

***

Ereğli'nin metal yorgunu siyasetçileri

Ak Parti geçen yerel seçimde basiretsiz ilçe yöneticileri yüzünden büyük ölçüde oy kaybetti, adeta hezimete uğradı…

Ak Parti gibi, tam 20 yıldır iktidar gömleğini sırtında taşıyan ve katıldığı bütün seçimleri kazanan bir siyasi partinin, Ereğli gibi çok önemli bir ilçede seçim kaybetmesinin başka izahı yok aslında…

Kamuoyunda siyasi karşılığı olmayan basiretsiz yöneticiler…

Şimdi aynı "basiretsiz" yöneticiler yine sahnede…

Hani, güreşe doymayan yenilen pehlivanlar gibi, yine siyaset sahnesinde boy gösterip, milletvekili adayı olmaya çalışanlar var.

Kafalarına koymuşlar, Ak Parti'ye Ereğli'de yine seçim kaybettirecekler.

Oysa, bu seçim öncesinde Ereğli'de Ak Parti'yi temsil eden, toplumda gerek siyasi, gerek insani karşılığı olan, oy potansiyeli yüksek ciddi ve önemli siyasetçiler var.

Bizce, Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı ve Ak Parti Genel Merkezi, Ereğli'den gösterilecek milletvekili adayı konusunda çok iyi düşünmek durumundadır.

Metal yorgunu eski siyasilerle Ereğli'de bir seçim daha kaybedilirse, bunun vebali de, izahı da güç olur.

Erhan ÇAKMAK