Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başladığı ilk günden itibaren, Dışişleri Bakanlığımızın Ukrayna’da bulunan vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik yoğun diplomatik çabalar yanında, kişisel çabaları ile vatandaşlarımızın Türkiye’ye sağ-salim dönmelerini sağlayan isimler de oldu…

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Zonguldak Kömürspor As Başkanı Sabit Danış…

Sayın Yavuzyılmaz, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Ukrayna’da bulunan üniversite öğrencileri ve diğer vatandaşlarımızla sürekli ve birebir iletişim halinde, yüzlerce insanımızın ateş hattından çıkıp, yurdumuza dönmesini sağladı.

Deniz Yavuzyılmaz, Ukrayna’da bulunan öğrencilerimiz ve diğer vatandaşlarımıza isim - isim, telefon numaraları ile ulaşıp, Dışişleri Bakanlığımız ile koordineli şekilde güvenlik ve esenlik içinde yurda ulaşmalarında adeta “köprü” görevi üstlendi.

***

Sınırı geçip, Romanya’ya ulaşan vatandaşlarımıza otelini açıp, her türlü yardım ve desteği sağlayan Zonguldak Kömürspor As Başkanı Sabit Danış da, ateş hattından kurtulan vatandaşlarımızı yalnız bırakmadı, onlara ev sahipliği yapıp, yine güvenlik ve esenlik içinde yurda dönmelerini sağladı.

Dile kolay gelebilir…

Büyük bir savaşın ortasından, füzelerin, bombaların, mermilerin arasından yüzlerce insanımıza “köprü” olup, sağ-salim yurda getirmek…

Helal olsun !..

Bu milletin ekmeği helal olsun onlara !..

Murat Uzun’dan “ Selim Bey” hitabı…

Aslında Murat Uzun “ Kızılay Savaşlarına” hiç katılmasaydı, çok daha iyi olacaktı…

Eğer öyle olsaydı, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan’ın birinci sıradan meclis üyeliğine uygun gördüğü, üstelik görevli olarak il dışına çıkışlarında belediye başkanlığı makamını emanet ettiği Murat Uzun, Belediye Başkanı Dr. Selim Alan’a “ Selim Bey” şeklinde hitap etmek durumunda kalmayacaktı.

“ Selim Bey” ne ola ki !…

Başkan Selim Alan, Murat Uzun’dan söz ederken, “ Murat Bey” şeklinde hitap ediyor mu?..

Murat Uzun konuyla ilgili maske fabrikasında basın toplantısı düzenledi, sözün azının “karar”, çoğunun “zarar” olduğunu söyledi ama, uzun bir açıklama yapıp, kendi sözleri ile çelişkiye düştüğü anlaşılıyor.

Bu uzun açıklamanın özetini, Murat Uzun’un, artık karışan herkese zarar veren Kızılay Savaşları’ndan kendisini sıyırma çabası olarak görmek gerekiyor.

Her ne olduysa, Kızılay üzerinden bir “restleşme” oldu, Murat Uzun, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ı boşa çıkarmak istedi.

Keşke hiç karışmasaydı…

Böyle uzun-uzun açıklamalar yapmak zorunda kalmayacaktı.