Bir hakkı teslim etmek gerekirse, Bartın ilimizdeki müthiş gelişme 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Yılmaz Tunç'un Bartın Milletvekili seçilmesiyle başladı.

Sayın Tunç, ilk milletvekilliği döneminde, seçime yakın bir tarihte TV'de program konuğum olmuştu.

O tarihte Yılmaz Tunç'un TV ekranından söylediği, aklımda kalan satırbaşlarından biri şuydu :

" Biz göreve başladığımızda Bartın'da 2 fabrika vardı, şimdi 102 fabrika var"

Bir seçim dönemine sığdırılan tam 100 fabrika…"

Bartın'ın önlenemez yükselişi işte böyle başladı.

Sadece ekonomik anlamda değil, Bartın'da gerçekleştirilen dev fiziki yatırımlar, mesela Amasra Tüneli, duble yollar, dağlık bölgede inşa edilen Kurucaşile Tünelleri, devasa viyadükler, köprüler, Bartın'ın tüm ilçelerine, beldelerine ve köylerine uzanan yoğun fiziki çalışmalar sadece Bartın halkının değil, Zonguldak başta olmak üzere tüm çevre illerimizde yaşayan halkımızın da takdirini kazandı.

*

Yılmaz Tunç, tam 5 dönemden beri üst üste Bartın Milletvekili seçiliyor, bu arada Ak Parti Genel Merkezi'nin " 3 dönem " kuralını aşabilen ender milletvekillerinden biri ünvanını da taşıyor.

Yılmaz Tunç'un çabaları ile Bartın ilimize aktarılan ödenekleri üst üste toplamak oldukça zor…

Altyapı çalışmalarına, eğitime, sağlığa, köylere götürülen hizmetlere değin bir milletvekilinin doğup büyüdüğü topraklara ve temsil ettiği insanlara vefa duygusunun tezahürüdür bu…

Sırası gelmişken Sayın Yılmaz Tunç ile ilgili sık sorulan bir soruyu tekrar etmiş olalım…

" Bir Yılmaz Tunç, kaç milletvekili eder ?.."

Herhalde "çok" eder.

Bu sorunun soruluş amacı şudur…

" Bir milletvekili, tek başına nasıl oluyor da, bunca hizmeti sağlayabiliyor?"

Biz bir tahminde bulunalım…

Neden seçildiğini unutmayıp, çok çalışarak…

*

Hiç kuşkusuz, marifet iltifata tabidir.

Bartın ilimizdeki müthiş gelişme ile birlikte Yılmaz Tunç'un siyaset basamaklarındaki hızlı yükselişinin de tesadüf olmadığı anlaşılmış oluyor.

Aynı zamanda yüksek lisanslı bir hukukçu olan Yılmaz Tunç'un, sırasıyla TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği, Adalet Komisyonu Başkan Vekilliği, Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerini üstlendikten sonra, TBMM'nde Ak Parti Grup Başkan Vekilliği görevine seçilmiş olması, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ak Parti Genel Merkezi'nin bu işleri "tesadüfe" bırakmadığını, liyakat ve hakkaniyet esaslarına göre hareket edildiğini gösteriyor.

Ak Parti Grup Başkan Vekilliği çok önemli ve çok ağır sorumluluk getiren bir görev olduğu kadar, bu görevi hak ederek üstlenmiş olan Sayın Yılmaz Tunç'un, hem Bartın'a, hem de Zonguldak dahil bölge illerine çok daha fazla hizmet sağlamak bakımından elini güçlendirmiş bir görevdir.

Yılmaz Tunç'un böyle bir bakış açısına sahip olduğuna inanıyoruz.

Ne mutlu, ülkesine, milletine ve doğup büyüdüğü topraklara en üst seviyede hizmet etmeyi birinci öncelik olarak gören siyasetçilere…

Erhan ÇAKMAK