Büyük Birlik Partisi ( BBP)  Zonguldak teşkilatlarında tedirgin bekleyiş sürüyor.
BBP İl Başkanı Serdal Acar'ın, Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren tarafından, Genel Başkan Mustafa Destici'nin bilgisi dışında görevden alındığına ilişkin haberler parti teşkilatları arasında şok etkisi oluşturdu, herkes şaşkınlık içinde..!
Kimse duyduklarına inanamıyor.
Bu durum Zonguldak basınına da yansıdı...
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin " Böyle görevden almak olmaz" diyerek,  onay vermediği yönünde haberler yayınlandı.

*

Objektif bakış açısı ile bir tespitte bulunalım…
Büyük Birlik Partisi Serdal Acar'ın İl Başkanlığına atanması ile birlikte Zonguldak siyasetinde hızlı bir yükseliş gösterdi, parti binaları tutulup teşrif edildi, ilçe ve belde teşkilatları derlenip toparlandı, zaman kavramı tanımadan gece-gündüz çalışıldı ve BBP Zonguldak siyasetinde "başa güreşen" siyasi partilerden biri haline geldi.
Serdal Acar'ın ülke gündemi ve yerel sorunlarla ilgili açıklamaları, katıldığı TV programları, gazetelerde yayınlanan röportajları ses getirdi ve toplumun büyük bölümü tarafından kabul görüp benimsendi.
Zonguldak Kömür Spor ve KARDEMİR  Karabük Spor kulüpleri nezdinde de itibarlı bir yeri olan Serdal Acar, Büyük Birlik Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve mevcut Genel Başkan Mustafa Destici"ye bağlılığı, partinin milliyetçi-maneviyatçı çizgisini en iyi şekilde temsil etmesi ve "dava adamı " kimliği ile genç yaşta " birinci sınıf siyasetçi" konumuna geldi.


*

Zonguldak'ta, BBP'nin yıldızı parladıkça il yönetimini ele geçirip, kendilerine zemin hazırlamak isteyenler de birer birer peydahlanmaya başladı.
Bunlardan biri, Ak Parti rüzgarı ile bir dönem Ereğli Belediye Başkanlığına seçilen, ancak daha sonra Ak Parti Genel Merkezi tarafından veto edilip, aday gösterilmeyen Hüseyin Uysal…
Aslında çok "uysal" değil…
Partiyi karıştırmayı iyi biliyor, selden kütük kapmaya çalışıyor.
Bir diğeri, Remzi Toksöz…
O da, Serdal Acar'dan boşalmasını umduğu BBP İl Başkanlığına heveslenen birisi…
Şimdi hep birlikte hem Büyük Birlik Partisi Zonguldak teşkilatlarına, hem de kamuoyuna soralım…
Bu isimler, Serdal Acar ile boy ölçüsebilir mi?..
Zonguldak siyaset dünyasında bugüne değin "Remzi Toksöz" adını duyan var mı?..
Kendi seçim bölgesinde (Ereğli'de) karşılığı olmayan Hüseyin Uysal, Zonguldak'ın diğer 7 ilçesinden oy alabilir mi, Zonguldak'ta BBP'ni temsil edebilir mi?..

*

Elbette başka konular da var…
Ereğli'de BBP içinde " Truva atı " görevi üstlendiği iddia edilen bazı kişiler hakkındaki iddiaları, BBP Genel Merkezi'nin başkalarından değil, partinin Zonguldak il ve ilçe teşkilatlarında görev yapan yöneticiler ve teşkilat mensuplarından dinlemesi gerekir.
BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici'nin bu iddialarla ilgili parti müfettişi görevlendirip inceleme yaptırması gerektiği bizzat il ve ilçe yöneticileri tarafından ifade ediliyor.
Sözün kısası şudur…
BBP gibi, Türk siyasetinin efsane lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti olan ve Sayın Mustafa Destici liderliğinde varlığını ve ağırlığını perçinlemiş olan bir siyasi parti Zonguldak'ta bunların eline kalacaksa eğer, vah ki vah !..