Büyük Birlik Partisi (BBP) Türk siyasetinin efsanevi liderlerinden merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun binbir emekle kurduğu köklü ve kalıcı bir siyasi parti…

Milliyetçi-muhafazakar çizginin en önemli temsilcilerinden Büyük Birlik Partisi günümüzde merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun bıraktığı emaneti en iyi şekilde temsil eden Sayın Mustafa Destici'nin liderliğinde siyasi hayatını devam ettiriyor.

Türk siyasetinden yüzlerce parti geldi geçti, tabela partisi olmaktan öteye gidemeyen, şu anda isimleri bile hatırlanmayan yüzlerce siyasi parti…

Sel gitti, kum kaldı…

Büyük Birlik Partisi varlığını ve ağırlığını muhafaza ediyor.

*

Böylesine saygın ve kalıcı bir siyasi partinin Zonguldak'taki durumuna bakalım…

Şu anda adı var, kendisi yok…

Serdal Acar'ın il başkanlığında çok kısa sürede Zonguldak'ta tavan yapan Büyük Birlik Partisi'nin yerinde, sırf Hüseyin Uysal'ın kişisel siyasi hesapları nedeniyle şimdi yeller esiyor.

Hüseyin Uysal tarafından il başkanlığına atanan Deniz Kavraz 10 gün dayanamadı, istifa etti.

Daha sonra yine Hüseyin Uysal tarafından il başkanlığına atanan Nihat Şen ortalıkta görünmüyor.

Yaklaşık beş ay önce il başkanlığına atanan Nihat Şen bırakın partisi adına seçim çalışması yapmayı, tek bir laf bile etmedi, tek bir açıklaması bile yok.

Kamuoyunda siyasi karşılığı ve etkisi bulunmayan, Büyük Birlik Partisine gönül vermiş insanların yanından geçse tanıyamayacağı bir il başkanı…

*

Herşeye rağmen partisinden istifa etmeyen Serdal Acar'ın bir gün mutlaka yanlış karardan dönüleceğini ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin bu yanlışlığın farkına varacağını düşündüğünü tahmin ediyoruz.

Yoksa, Zonguldak'ta çok kısa sürede binbir emekle kurduğu teşkilatların bir anda dağılmasına yol açan davranış karşısında bir dakika bile beklemeden istifa etmesi gerekirdi.

Emeğin Başkenti Zonguldak'ta Büyük Birlik Partisi'ne gönül vermiş insanlar, milliyetçi-muhafazakar tabanın temsilcileri partinin eriyip gitmesinden büyük bir üzüntü duyuyor, Sayın Mustafa Destici'nin duruma el atmasını bekliyor.

O halde bu insanların BBP Genel Başkanına çağrısına kulak verelim.

" Haksızlık giderilsin, partiye binbir emek veren Serdal Acar'ın hakkı teslim edilsin.

Seçime aylar kala BBP yeniden Zonguldak'ta tavan yapacak ve ön sıralardaki yerini almış olacak."

Bir yanda çok kısa sürede tüm parti teşkilatlarını kurup seçime hazır hale getiren eski İl Başkanı Serdal Acar…

Diğer yanda 5 aydır ortalıkta görünmeyen, partinin kapısını bile açmayan şimdiki il başkanı Nihat Şen…

Kararı BBP Genel Merkezi versin artık…