Siyasette “özgül ağırlığı” bulunmak farklı bir özelliktir.

Her siyasetçide olmaz, aramakla bulunmaz.

Bu bir “liderlik” özelliğidir.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra, Zonguldak’a bir geldi, “pir” geldi doğrusu…

Ortalık birden şenlendi, MHP Perşembe belde binasının açılışı adeta şölene dönüştü…

Mehter takımı eşliğinde büyük bir şölen…

Tüm ülkücüler Murat Kotra’nın etrafında, MHP Perşembe belde binasının açılış töreninde buluştu.

Perşembe halkının büyük ilgisi sağlandı.

Daha birkaç gün önce Pendik’te düzenlenen bir etkinlikte partisine 100 civarında kadın üye kazandıran Murat Kotra’nın, son dönemde Zonguldak genelinde partisine yaklaşık 3 bin üye kazandırdığı da biliniyor.

Teşkilatlarına güven duyan ve teşkilatlarından güven sağlayan bir üst düzey siyasetçi…

İlçe ve beldelerde “sağlam” siyasetçilerle yola çıkmış durumda…

Çaycuma’da MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, ilçede siyasetin tozunu atıyor, Alaplı İlçe Başkanı Erol Oktay son derece iddialı, partisini genel ve yerel seçimlere hazırlıyor. 

MHP Alaplı İlçe Başkanı Erol Oktay, İsmail Öztürk gibi ilçenin  önde gelen siyasetçileri ile  2 yıl sonra yapılacak yerel seçimlere ilişkin ciddi çalışmalar yapıyor.

MHP Alaplı İlçe Başkanlığı’nın çalışmaları ile siyaset  yarışında öne geçmiş durumda…

Ereğli’de Rahman Demirtürk…

Şehir esnafında ve genel anlamı ile kamuoyunda itibar edilen bir siyasetçi…

Her biri sağlam, toplumda karşılığı olan, oy potansiyeli yüksek ve yöneticilik vasıflarına sahip siyasetçiler…

Diyeceğimiz o ki, Sayın Murat Kotra’nın ekibi de son derece etkili…

MHP Çaycuma İlçe Başkanı Mustafa Kaplan’ın, ilçe halkının hakkını-hukukunu savunup, belediyenin yaptığı bir haksızlığı yüzüne vuran açıklaması bu örneklerden sadece birisidir.

Çaycuma’da birçok siyasetçi, her nedense, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı eleştirmekten çekiniyor, onunla polemiğe girmek istemiyor.

Mustafa Kaplan, bu izlenimi ortadan kaldırdı, cesaretle belediyenin yaptığı haksızlığı herkese ilan etti, vatandaşların kendilerinden haksız yere tahsil edilen yol katılım paylarını geri almalarını söyledi.

Bu durum, Bülent Kantarcı’nın hoşuna gitmese de, Çaycuma’da yürekli, hakkı-hukuku söylemekten çekinmeyen siyasetçiler bulunduğunu da göstermiş oldu.

***

MHP MYK Üyesi Murat Kotra, aynı zamanda Karadeniz Vakfı Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Vakfın geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulunda ikinci kez genel başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Vakıf yönetiminde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nurettin Nebati de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Murat Kotra, Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile tüm Karadeniz illerini temsil ettiği gibi, Zonguldaklı olması nedeniyle özellikle ilimizle ilgili temsil yetkisi  de bulunuyor.

Özetle…

Murat Kotra, MHP’nin Zonguldak’taki geleceği için büyük bir şans olduğu gibi, siyaset dışı konularda Karadeniz Vakfı’nın üst yönetiminde görev alması nedeniyle ilimizin sorunlarının çözümü için de önemli bir şans olarak görülüyor.

İllerimizin gelişmesi, kalkınması, sorunlarının çözülmesi yolunda vakıf tarafından herhangi bir ayrım yapılmıyor, vakfın üst yönetiminin çeşitli siyasi görüşlere ve partilere mensup insanlardan oluşması da bunu gösteriyor.

***

MHP MYK Üyesi Murat Kotra, bugün de Zonguldak İl Merkezi’nde olacak.

Bir dizi ziyaret gerçekleştirecek olan Murat Kotra’nın, Çaycuma’da sağladığı coşku ve ilgiyi, il merkezinde de sağlaması bekleniyor.

Parti teşkilatları Kotra’nın temposuna ayak uydurmakta güçlük çekmezse eğer, MHP’nin Zonguldak fotoğrafı iddialı bir şekilde öne çıkacak demektir.

Erhan  ÇAKMAK