Kanuni Sultan Süleyman'ın ünlü sözünü hatırlayalım …

"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi"

Sağlığın insan yaşamındaki önemini anlatan bundan özlü ve daha güzel bir söz yoktur herhalde…

Ak Parti hükümetlerinin en başarılı olduğu alanlardan biri de kuşkusuz sağlık alanındaki büyük atılım…

Ülkemiz sağlık alanında dünyadaki "çok gelişmiş" sayılan ülkeleri geride bırakıyor, bunun en somut örneği ise covid-19 salgını ile mücadelede görüldü.

*

Bizim kuşağımız iyi hatırlar…

Türkiye'de sözde "sosyal demokrat" görüşlü siyasi partilerin iktidar olduğu dönemlerde yokluk ve kıtlıklar bir yana, sağlık alanında yaşanan çileleri, eziyetleri, tedavi ücretini ödeyemediği için rehin alınan anneleri, ya da yeni doğan bebekleri, ilaç kuyruklarını, hastane kuyruklarını, tıbbi cihaz ve donanım eksiklerini, izbe, karanlık hastane odalarını, basit bir tetkik veya tahlil için günlerce hastane kapılarında sürünen insanlarımızı yeni kuşaklara da anlatmak, hatırlatmak gerekiyor.

Türkiye, son 20 yıllık dönemde devasa altyapı hizmetlerine imza attığı gibi, eğitim, sağlık, savunma sanayi ve daha pek çok alanda tüm dünyada hayranlıkla izlenen görülmemiş yatırımlara da imza attı.

Bunu, bizim "arslan sosyal demokratlar" hariç herkes görüyor.

*

Tüm şehirlerimizde hastanelerimiz yenileniyor…

Zonguldak'ta 400 yataklı devlet hastanesinin inşa edilip, hizmete açılması uzun sürdü, otopark eksikliği de eleştirilere neden oldu ama, sonuçta eski hastanelerle kıyaslanmayacak ölçüde son derece ferah, çağdaş, tam donanımlı bir hastane halkımızın hizmetine açıldı.

Hemen bütün şehirlerimizde 400 yataklı, duruma göre yatak kapasitesi arttırılacak şekilde planlanmış yepyeni, pırıl pırıl, tam donanımlı devlet hastaneleri açılıyor.

Bartın ilimize tahsis edilen 400 yataklı devlet hastanesi yüzde 90 oranında tamamlandı, tam donanımlı, pırıl pırıl, üstelik 730 araçlık açık ve kapalı otoparka sahip yeni bir hastane…

Ak Parti Grup Başkanvekili, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, sözkonusu hastane inşaatında incelemelerde bulundu, hastanenin 6 aylık süre içinde 2023 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Bartın'da inşa edilen yeni hastanenin özelliklerini anlayabilmek için Sayın Tunç'un inşaat alanından yaptığı açıklamadan bir bölüm aktaralım : 

“Bartın 400 yataklı Devlet Hastanemizin kapasitesi 575 yatağa yükseltilebilecek büyük bir sağlık kompleksi. 127 dönüm arazi üzerinde 95 bin m2 kapalı alana sahip olacak büyük bir hastane inşaatında artık kaba inşaatın yüzde 90’ının tamamlandığını ve iç teçhizat çalışmalarının da belli bir aşamaya geldiğini ve 2023’ün ilk 6 ayında inşaat çalışmalarının tamamlanarak Bartın’a ve bölgemize de hizmet verebilecek büyük bir sağlık kompleksini kazandırmış olacağız. 575 yatağa yükseltilebilecek 400 yataklı projede 66 yoğun bakım yatağı, 138 poliklinik odası, 24 diyaliz, 24 ameliyathane, 3 ayrı acil servis bölümü, 58 acil servis yatağı var. Toplam 730 araçlık açık ve kapalı otoparkı var. Bartın şehir merkezinin de tam orta yerinde çok uygun bir arazide hem Bartın şehrine hem de çevre illere de hizmet verebilecek büyük bir sağlık yatırımı. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Sağlık Bakanımıza ve şantiyede çalışan müteahhit firma yetkilileri ve işçilerimize teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum. Gerçekten Bartın’ın önemli bir ihtiyacı ve bölgemizin önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak. Bu hastanemizde bütün branşlar hizmet verecek. Anjiyo, kalp ameliyatı da dahil olmak üzere bütün branşlarıyla sağlık hizmetinin tüm gerekleri burada teknolojinin son imkanlarıyla birlikte Bartın Devlet Hastanemizde vatandaşlarımıza en kaliteli sağlık hizmetinin ulaşması sağlanmış olacak. Ben tekrar çalışan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Tekrar Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza bu büyük yatırımı Bartın’a kazandırdıkları için çok çok teşekkür ediyorum."

Çağdaş bir hastane, çağdaş sağlık hizmeti…

Basit bir tahlil için günlerce beklemek yok, izbe hastane koridorları yok, hastaları ya da yakınlarını rehin almak yok…

Özetle, bizim "arslan sosyal demokratların" hayallerini aşan bir sağlık hizmeti…

Özellikle genç kuşaklarımıza sağlık alanındaki bu büyük aşamayı iyi anlatmak gerek…